weby pro nejsevernější čechy

Krajská soutěž mladších žákyň ve 4-kovém volejbale

V neděli 29. ledna 2017 se ve varnsdorfské sportovní hale konalo III. kolo krajské volejbalové soutěže mladších žákyň ve 4-kovém volejbale „O pohár předsedy libereckého kraje“.

Této soutěže se pravidelně účastní družstva celého libereckého kraje (Dukla Liberec, Loko Liberec, Turnov, Doksy, Mnichovo Hradiště) – celkem 25 družstev, která jsou po počáteční kvalifikaci rozdělena do 5 lig vždy po 5 družstvech. Buhuzel aktuální kolo bylo poznamenáno velkou marodkou, chřipka řadí všude. Nedorazila družstva Ještědské, Doksy B a naše B družstvo bohužel také marodí.

Děvčata varnsdorfskeho Slovanu již od počátku soutěže hraji druhou nejvyšší ligu, kde se v každém kole pravidelne umisťují na 2 příčce (do vyšší ligy postupuje vždy první). „Po předešlých dvou kolech, kdy nám postup utekl pokaždé pouze o prohraný set, jsme toto chtěli před domácím publikem prolomit a vyhrát si postup, což se díky snaze a píli hráček povedlo“ prozradil trenér Petr Damnitz jak turnaj pro Slovan dopadl – dvě vítězství a jedna prohra (VDF:Bižu 2:0, VDF:Dukla C 2:0, VDF:Mnichovo Hradiště 0:2). Je to velký úspěch, jelikož na předních příčkách se pravidelně umísťují družstva hlavně z Dukly Liberec, která hraji i celorepublikové soutěže a jsou zároveň lídrem souteží mladších žákyň.

Celkové vyhlášení proběhne při příštím závěrečném kole 11. března 2017 v Novém Boru. Budeme děvčatům držet pěsti, aby udržela krásnou 6. pozici v celkovém pořadí…

Z pohledu Vratislavic ->

Tagy