weby pro nejsevernější čechy

Zoë Schwarz

Ve čtvrtek 2. února 2017 dorazila do varnsdorfského pivovaru Kocour britská bluesová zpěvačka Zoë Schwarz.

Z její domovské skupiny Blue Commotion ji na pódiu doprovázel pouze kytarista Rob Koral, rytmiku tvořili domácí hráči – původně plánovaného baskytaristu Miloše Klápště nahradil Tomáš Liška (který tu byl už na podzim, kdy v rámci Mandava Jazzu zahrál v Rumburku na kopečku s uskupením Malina – Liška – Nejtek)  a bubeník Tomáš Hobzek (už jsme u nás mohli slyšet s jinými interprety) – díky za upřesnění organizátorům koncertu.

Překvapení se skrývalo v restauraci, jejíž prostor byl zmenšen probíhajícími stavebními úpravami – pódium bylo z rohu přesunuto před čelní stěnu a místa pro posluchače zrovna moc nebylo. Ani zvuk zpočátku nebyl úplně ideální. Naštěstí se to po první písničce zlepšilo a i když z mluveného projevu bylo rozumět máločemu, zpěv a hra všechno vynahradily. A ačkoli Rob Koral předváděl s kytarou věci opravdu kouzelné, ani domácí rytmika se nakonec neztratila.

PS: Pokud očekáváte nějaké akční super fotky, zklamu vás. Po předchozím okruhu Brtnickými ledopády jsem byl tentokrát štěstím bez sebe, že si mohu sednout a zůstat na jednom místě…

Tagy