weby pro nejsevernější čechy

Festival pro zdraví 2017 – 2. ročník

Druhý ročník festivalu Pro Zdraví se uskuteční 1. 4. 2017 v DK Střelnice Rumburk.

Hlavním záměrem festivalu je zvýšit povědomí a šířit osvětu zdravého životního stylu, zdůraznit potřebu péče o vlastní zdraví u každého z nás, a to v prevenci civilizačních chorob, prostřednictvím zdravé stravy, zdravého pohybu a naši zodpovědnosti ke zdraví nás i našeho prostředí. Druhý ročník propojuje témata: výživa, pohyb, děti, prevence, civilizační choroby.

Mezi přednášejícími budou odborníci špičkové úrovně. Margit Slimáková – specialistka na zdravotní prevenci a výživu, vystoupí s tématem „Výživové omyly“. Navazovat bude rozhovor nejen o cukrovce Margit Slimákové s Janem Vyjídákem, kteří v duetu přiblíží omyly, fakta a mnoho let zažité stereotypy. Dále vystoupí Vít Schlesinger s otázkou „Proč je komplexnost v životě tak důležitá?“ Zaměří se na kombinaci pohybu, správné stravy, regenerace a zdravé mysli. Miluše Kubíčková je ve svých 90 letech stále velmi vitální a inspirativní osobností, jejím tématem bude: „Šest cest ke zdraví“ aneb o vědomém pohybu, správném dýchání, rytmu, vyvážené výživě, harmonické mysli a vyladěných vztazích. Lákadlem pro školy a školky bude bezpochyby vystoupení o tom, jak se dá vařit jinak, to vše v podání MŠ Zahrádka z Varnsdorfu, která získala jako první v Ústeckém kraji ocenění „Skutečně zdravá školka“. Podělí se o své inspirativní změny školního stravování. Se závěrečnou tečkou „Hrnečku vař“ se představí Alexandra Hochmanová – psycholožka, lektorka a koučka, která se podělí o výživu z pohledu těla a hlavně duše.

Můžete se těšit také na doplňkový program -vegetariánské občerstvení – Šambhala Česká Lípa, Cyklo fresh bar, Domeček Na Kopečku – místní čajovna, MŠ Zahrádka – příklad dobré praxe, Sušenková dílna – Martina Janečková, lokální farmáři, prodej knih – knihkupectví Kalivoda a další.

Více informací naleznete na plakátech a facebooku. Vstupenky si můžete zakoupit v předprodeji na www.vstupenkyrumburk.cz.

Těší se na vás iniciátorka a organizátorka festivalu Barbora Součková.

Loňský ročník ve fotografii -> i obrazem:

Tagy