weby pro nejsevernější čechy

V Liberci jak na kolotoči, Indiáni porazili Tygry 3:5

Divoký zápas a neuvěřitelné zvraty ve skóre utkání charakterizovalo páté střetnutí čtvrtfinále letošního hokejového playOFF.

Hosté, kterým šlo o udržení naděje, začali dobře a hned na začátku otevřeli skóre, domácí odpověděli rasantně a do konce první třetiny dali tři branky. Zdálo se, že v dalším průběhu utkání není co řešit, ale Indiáni měli jiný názor a druhou třetinu vyhráli čtyři nula!

Třetí třetina pak byla o dobývání branky hostů, ale domácím, ačkoli měli po celou dobu tlak, chybělo štěstí, klid a přesnost.

Další kolo tedy proběhne v pátek v Plzni.

Branky a nahrávky: 7. Valský (Ševc, Bartovič), 9. Bulíř (R. Šimek, Radivojevič), 16. Bartovič (L. Krenželok) – 5. Lev (Indrák, Kadlec), 21. Indrák (Kratěna, D. Kubalík), 30. Indrák (D. Kubalík, Kratěna), 35. Stach (Lev), 38. Indrák (T. Svoboda)

Vyjádření trenérů podle webu Bílých Tygrů:

FILIP PEŠÁN BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
Vstoupili do utkání podle mě relativně slušně, dali jsme góly z přesilovek a vytvořili si náskok. Jenže za stavu 3:1 jsme měli fatální vstup do druhé třetiny. Velmi jsme podcenili první střídání a hned dostali branku po špatném pohybu hráčů. To soupeře nastartovalo, my jsme hráli bez bojovnosti a sami jsme si prohráli zápas. Nepomohli jsme brankářům, kteří měli málo zákroků a Plzeň jakoukoliv chybu trestala. Spravedlivě je sníženo na 2:3.“

LADISLAV ČIHÁK HC ŠKODA PLZEŇ
Myslím si, že jsme viděli atraktivní utkání. Do první třetiny jsme dobře vstoupili, ale pak jsme udělali tři chyby a skóre najednou bylo 1:3. V kabině jsme si něco řekli a do druhé třetiny už jsme vstoupili úplně jinak. Sehráli jsme ji dobře, přesně podle našich představ a ve třetím dějství už jsme hlavně drželi vedení. Tygři si sice ještě vytvořili nějaký tlak, ale připravili jsme se na něj a přestáli ho. Jsme rádi, že se ještě série vrací do Plzně.“