weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – třináctý týden roku 2017

Začíná duben a s ním se naplno rozjíždí turistická sezóna.

Čtvrtek 30. března 2017 připomínáme Varnsdorf – na Lidovce Chantal a souběžně v Homegrown-Clubu Zdeněk Bína.

V pátek 31. března 2017 začíná na mnoha místech Nocování s Andersenem na podporu dětského čtení. V Krásné Lípě filmový festival Expediční kamera. V Podluží si užijí mejdan nejen pro ženy a ve Varnsdorfu se na Edisonce bude zápolit v badmintonu.

V sobotu 1. dubna 2017 zase akcí plno. Turisté vyrážejí směr Bad Schandau a místní skály. V Jetřichovicích je rekonstruované místní Infocentrum a bude se slavnostně otvírat do nové turistické sezóny. V Rumburku na Střelnici 2. ročník Festivalu pro zdraví. Ve varnsdorfské sportovní hale Velikonoce nad laťkou. Odpoledne Den otevřených dveří u hasičů v Krásné Lípě, ve sportovní hale ve Varnsdorfu basket a v Jiřetíně pod Jedlovou v podstávce opožděná vernisáž fotografií Josefa Zosera. A samozřejmě nesmím zapomenout na 1. zámecký ples ve Šluknově.

V neděli 2. dubna 2017 další turistická akce krásnolipáků, tentokrát směr Dubské Švýcarsko. Ve Varnsdorfu další basket a tentokrát i fotbal v Kotlině. A ještě jsem dodatečně dostal tip na turnaj v házené ve sportovní hale… Ve Varnsdorfu pokračuje také lákání prvňáčků, ZŠ a MŠ Bratislavská jako každý rok sází na nedělní Pohádkovou předškoličku. Za zmínku určitě stojí jarní koncert Vokálního uskupení Panoptikum a sboru NTC na rumburském gymnáziu.

Zkuste si vybrat v připojených plakátcích nebo v našem kalendáři. Samozřejmě nemáme přes veškerou snahu v evidenci všechno, co se kde šustne, o spoustě toho (jako vždy) nevíme