weby pro nejsevernější čechy

Koncert v Rumburku připomene hudbu poutních míst

Poutní písně Šluknovska a díla místních autorů nabídne v dubnu koncert v Loretě Rumburk.

Koncert dobových skladeb spojených s poutními místy Šluknovska se koná v sobotu 22. 4. 2017 od 17.00 h. v klášterním kostele sv. Vavřince. Dobová i současná hudba zazní v podání tří desítek místních hudebníků – poutní písně a skladby místních hudebníků přednese Rumburský komorní orchestr, Vilémovský chrámový sbor, Komorní sbor Šluknovska a žáci Základní umělecké školy. Vstupné na koncert je dobrovolné. Sobota 22. 4. 2017 bude mít v Loretě Rumburk rovněž duchovní rozměr. Od 15.00 h. začne v klášterním kostele sv. Vavřince mše sv. celebrovaná Mons. ICLic. Martinem Davídkem. Generální vikář Biskupství litoměřického zastoupí otce biskupa Mons. Jana Baxanta, který byl hospitalizován se srdeční příhodou.. Bohoslužba se koná při příležitosti zahájení oslav 310 let od dostavby a požehnání loretánské kaple v Rumburku, k němuž došlo v září roku 1707.

Na programu koncertu „Poutní písně a hudební skladatelé Šluknovska“ jsou skladby Franze Schüra z Vilémova, Antona Röslera z Mikulášovic, Franze Schuberta z Varnsdorfu, Josefa Groha a Johana Christopha Kridela z Rumburku. Během podvečera zazní i skladby od soudobých skladatelů Igora Heinze a Patrika Englera. Více k programu: http://www.loretarumburk.cz/akce/poutni-pisne-a-hudebni-skladatele-sluknovska/

Účinkuje: Rumburský komorní orchestr, Komorní soubor Šluknovska, Základní umělecká škola Rumburk a Vilémovský chrámový sbor pod vedením Patrika Englera. Na varhany zahraje Gertrud Šormová. Sbormistryní je MUDr. Markéta Englerová.

Mgr. Klára Mágrová

projektová manažerka

Římskokatolická farnost – děkanství Rumburk

Náměstí Dobrovského 379/11, 408 01 Rumburk

mobil: +420 724 072 525

e-mail: loreta.rumburk@seznam.cz

www.facebook.com/loretarumburk

www.loretarumburk.cz

www.poutni-mista-sluknovsko.cz

Tagy