weby pro nejsevernější čechy

Nové vagonky na dopravním hřišti ve Varnsdorfu

Varnsdorf – V loňském roce došlo k rekonstrukci dopravního hřiště ve Varnsdorfu, jehož stav již neodpovídal bezpečnému dopravnímu provozu. Proto se VOŠ, SPŠ a SOŠS a CR Varnsdorf ve spolupráci s městem rozhodli opravit a graficky upravit také vagonky, které hřiště doplňují.


Na pomoc s grafikou přišli žáci 3. a 4 ročníku oboru Grafický design školy, kteří byli osloveni se zadáním vytvořit nový grafický návrh, případně i styl úpravy. Ze všech nápadů se nejvíce vydařila práce žákyně Dariny Hnízdilové, žákyni letošního 4. ročníku, která vymyslela návrh s panáčky. Návrh se zalíbil i vedení školy, které se rozhodlo poupravené postavičky zakomponovat do nové propagace školy. I vy se nyní můžete seznámit s panáčky, kteří tematicky reprezentují jednotlivá zaměření oborů školy. Najdete zde jak technické obory, obory umělecké, ale i panáčka prezentujícího službové obory. Na své si přijdou i nejmenší návštěvníci hřiště, kteří mohou využít dvou ploch k malování křídami.
Vagonky prošli nejen grafickou, ale i bezpečnostní úpravou. Z důvodů lezení mladistvých na střechu a přeskakování mezi vagonky došlo k demontáži střechy a posunu vagonků. Věříme, že se stávající podoba bude návštěvníkům hřiště líbit.
Poděkování patří všem, kteří se na inovaci podíleli, především pak zástupcům grafického designu školy za samotný návrh, mistrům a žákům technických oborů školy za opravu, grafické firmě AWP Media Varnsdorf za konzultaci a rychlou výrobu desek a veliteli dobrovolných hasičů Varnsdorf panu Jiřímu Suchardovi za pomoc při převozu a usazování vagonků.

VOŠ, SPŠ a SOŠS a CR Varnsdorf