weby pro nejsevernější čechy

Gary Lucas přijede dohlédnout na výklad snu

To o čem se teď chystám psát připomíná ta léta devadesátá o kterých občas mluvíme, jako o době, která byla neuvěřitelná a dynamická a na která si ovšem a bohužel málokdo pamatuje přesně a nemá je v mlze. Jako na dobu, kdy bylo možné na Starimáku potkat zevlovat Paula Simona, kdy naproti hotelu Paříž kalil Nic Cave. A kdy se z Drážďan pašovaly vidopřehrávače.

Takže postupně: v roce 2014 dokončil Pavel Göbl film Odborný dohled nad východem slunce (psali jsme o něm ->), pro ty, kterým se nechce klikat napíšu jenom, že tu jednu z důležitých rolí vytvořil třeba Jiří Lábus (jako kuriózní pandán k roli, kterou hrál kdysi v seriálu o majoru Zemanovi, konkrétně v Mimikrách) a jednu z hlavních rolí potom plastik Vráťa Brabenec. Celý film vznikal hodně pankáčsky a přesto, možná právě proto si na stránkách filmové databáze vede velmi dobře.

Po dvou letech se k postavám tří ztracených, ale nerezignujících chlápků na konci cesty Pavel Göbl vrací ve filmu Odborný dohled nad výkladem snu. O tom, že se točí dosti podobným způsobem máme pouze kusé, ale dostatečně důvěryhodné zprávy, ale film je zatím ve výrobě a zdaleka není hotov, takže to všechno necháme plavat a vrátime se k tomu až v nějaké recenzi.

Pro tuto chvíli je důležité, že se stále točí a na jeden z posledních natáčecích dnů si tvůrci vymysleli, že pozvou legendárního kytaristu Garyho Lucase (Spolupracoval s mnoha hudebníky, mezi které patří John Zorn, Jeff Buckley, Captain Beefheart nebo Bob Neuwirth->wiki, nebo podrobněji anglicky->).

To je samozřejmě normální a běžné a zvlášť když máte plný kapsy peněz by to ani nestálo za zmínku. Jenomže kluci z výkladu snu jsou na tom o dost hůř, filmu peníze chybí (přispět je možné tady->).

Takže tady se nějakou červí dírou vracíme do těch let devadesátých, protože důležité není to, že to nejde. Důležité je, že se to nějak udělat musí!)

Lví podíl na pozvání Garyho Lucase má Vráťa Brabenec a to, že nakonec přiletí je i výsledkem dobré pověsti, které se tenhle chlápek těší. To, že o honoráři nesmlouvali agenti, ale muzikanti i to, že jeho výše nebude závratná je malý zázrak, zaroveň ale také svědčí o tom, ža ačkoli se svět zdá být úplně v hajzlu, jsou tu drobné náznaky, které nám dávají jistou naději, že se tu žít dál.

Takže Gary bude hrát ve filmu.

Tím to ale ještě nekončí. Když už tu bude, bylo by škoda, aby si tu taky nezahrál. Takže: ve středu 14/6/2017 odehraje Gary Lucas jeden jediný koncert v severočeském Varnsdorfu mimo veškeré pořadí a mimo všechna přetplatná a cykly.

Je to prostě jedinečná příležitost vidět tohohle týpka v Čechách i když jsou to sudetey.

Takže nejdřív klikněte tady a potom už jenom přijeďte! Tohle se jen tak opakovat nebude.