weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – dvacátý pátý týden roku 2017

Poslední předprázdninový konec týdne.

Ve čtvrtek 22. června 2017 poslední z trojice vycházek po Rumburku.

Před samotným víkendem jednu extra pozvánku:

Zveme Vás na Svatojánské slavnosti bylin na Vlčí Hoře u Krásné Lípy, které se konají již příští týden. Jako tradičně se budou slavit okolo svátku svatého Jana ve dnech 23.-24. června 2017.

Svatojánské slavnosti bylin se konají ve Vlčihorské zahradě pod patronátem společnosti Nobilis Tilia s.r.o. již od roku 2004. Jsou oslavou přírody a lidí, kteří se zde setkávají a společně slaví příchod letního slunovratu a začátku léta.

Program začíná v pátek odpoledne rituálem pouštěním věnců a „Putováním za svatojánskými muškami“ a končí v pozdních večerních hodinách rituálem svatojánské noci.

Sobotní den je pak plný přednášek, prohlídek zahrady (dokonce s předním světovým odborníkem na aromaterapii Robertem Tisserandem), koncertních vystoupení a bloků pro děti. Během celého dne je možné se občerstvovat různorodými pokrmy ze všech koutů světa nebo navštívit stánky s osobitým zbožím. V Návštěvnickém centru Nobilis Tilia bude v pátek i v sobotu otevřena podniková prodejna od 10 do 18 hodin, kde je pro všechny připravená sleva 10 % na celý sortiment. Ve stejnou dobu bude také otevřena Čajovna.

A pokud byste si z programu nevybrali, přijďte jen tam poBÝT v krásné přírodě na okraji Národního parku České Švýcarsko!

Voňavý pozdrav z Vlčí Hory posílá Mgr. Daniela Goldbergová

V pátek 23. června 2017 dopoledne v Městském divadle ve Varnsdorfu dvakrát po sobě ekopředstavní. A zvečera tradiční gymplácký závěr školního roku, Gymplfest u Kocoura.

V sobotu 24. června 2017 skupina kolem krásnolipských turistů vyráží do Petrovic, Tisé a na Sněžník, což si výjimečně odpustím. Byl jsem nedávno jak přímo v Tiských stěnách, tak letos několikrát v okolí (Rájec, Ostrov). Místo toho mám dopoledne zaskočit do sportovní haly na házenkářskou exhibici. Večer jsem byl lákán do HomeGrown klubu na Martinu Trchovou, ale rozhodnuto stále není. A za zmínku stojí určitě triatlon v Mikulášovicích.

V neděli 25. června 2017 pohádka v Rumburku a ve Varnsdorfu ve starokatolickém kostele koncert Komorní filharmonie.

Najděte si ovšem, co je vám libo. Třeba s pomocí připojených plakátků nebo našeho kalendáře. Samozřejmě nemáme přes v evidenci všechno, co se kde šustne, už se ani tolik nesnažíme, abychom snad všechno věděli