weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – dvacátý sedmý týden roku 2017

Konec týdne po nepracovní části se blíží, komplikace na komunikacích zesílí a nemohou za to prázdniny.

Je to vcelku jednoduché. Od čtvrtka do neděle Tour de Feminin 2017. Ať mmotoristé, ať pěší – tomu se prostě nejde vyhnout, 4 dny tu budou drandit barevné šmouhy po silnicích a silničkách Výběžku, Národního parku a přilehlého vesmíru.

Kdo chce, může ve čtvrtek 6. července 2017 počátečnímu mumraji uniknout do ciziny. Kdo zůstává, ať se připraví na již zmíněné komplikace.

V pátek 7. července 2017 se k všeobecnému mumraji na silnicích přidají Matýskáři. Možná mají nějaký oficiální plakát, ale bohužel, přes veškerou snahu mi zůstal utajen. Vím tedy jen to, že jako vždy až do neděle + spanilá jízda. Ve Chřibské bude vernisáž výstavy Thaddeus Haenke (1761-1816).

V sobotu 8. července 2017 starokřečanské slavnosti včetně pohárové soutěže v benchpressu a mrtvém tahu. Taky rodeo v Království u Šluknova. Nebo zahajovací koncert Chřibského kulturního léta.

V neděli 9. červnce 2017 samozřejmě jako každou neděli až do konce prázdnin.

Inu, pokud jsem si minule zanadával, že není zač plnit nádrž auta, je aktuálně vystaráno. Všechny akce až na městské výjimky budou beze mne, protože auto po poslední úspěšné turistické akci stojí na neznámou dobu v servisu. Takže si choďte a jezděte kam chcete a jak chcete.

Koukněte do plakátků, i když je stejně jako vždycky zdaleka nemáme všechny. Něco najdete i v našem kalendáři, leč s rezervou – někdy do něj zaneseme akce, o nichž se kdysi kdesi mluvilo, a pak už nemáme možnost, čas a chuť ověřovat, zda je to vlastně vůbec pravda. Nikdy nemůžeme tvrdit, že bychom snad všechno věděli