weby pro nejsevernější čechy

Tour de Feminin 2017 ve výběžku – II. etapa

Dnešní II. etapa mezinárodního cyklistického závodu žen Tour de Feminin Jiříkovská měřila 101,3 km.

Z původních 183 závodnic v pátek 7. července 2017 na II. etapu nastoupilo na start pouze 173 cyklistek, z toho do cíle dojelo 164.

Žlutý dres si udržela americká závodnice WINDER Ruth ze stáje UnitedHealthcare Pro Cycling Team.

Kompletní výsledky zde.

Zítra 8. 7. nás čekají 2 etapy:

III. etapa

časovka – Krásná Lípa – Brtníky – Krásná Lípa

start je v 10.00, trasa měří 14,6 km

IV. etapa

Rumburské okruhy – 71,2 km

start v 16.15 na náměstí v Rumburku

A pár videí z cizích zdrojů:

A dodatečně z mailu:

Mám jeden aktuální postřeh z pátečního průběhu závodu. V Rumburku, na křižovatce u Kamzíka, přímo při závodu, špatně odhadl situaci jeden z řidičů, který se chystal vyjet z Růžové ulice k pivovaru, tudíž měl dát přednost všem na hlavní, a navíc, když je regulovaná doprava a koná se mezinárodní závod!!! a srazil slovensky hovořící cyklistku. Nepodařilo se mi ji dohledat. Spadl jí řetěz, odřela se, narazila dosti silně koleno a měla poničené kolo. Předpokládala jsem, že je to závodnice 101 nebo 102, ale jistá si nejsem. Stejně tak jsme se se svědky neshodli na barvě auta, jelikož jich projíždělo více. Já zastávám názor, že se jednalo o stříbrný vůz, combi provedení, ale v té rychlosti a ve strachu o dívku, vše berete jinak. Rozhodně jsem číslo neviděla.

Domnívám se, že to velmi poškozuje pověst města a pro průběh závodu to význam má. Nemělo by se to zamést pod koberec. Pan místostarosta byl informován a slíbil věc v mezích možností prošetřit. Hledala jsem včera před startem auto slovenského týmu, ale zrovna nenašla. Tak kromě velkého rozhořčení přihlížejících a odhodlání dívky závodit i na poškozeném kole dál, jsme nic nevyřešili. Mělo by to být poučení i do příštího roku, větší kampaň mezi řidiči, aby omezili ve dnech závodu své výjezdy a především, aby počítali s možným hodinovým zdržením. Třeba by bylo dobré zveřejňovat opakovaně trasy a časy, aby se vědělo…

S přátelským pozdravem

Ester Sadivová