weby pro nejsevernější čechy

Loreta Rumburk pořádá v létě prohlídky pro děti

Loreta Rumburk pořádá od července do srpna pro dětské návštěvníky speciální prohlídky barokní památky. Určeny jsou dětem od 5 do 11 let.

Dětské prohlídky loretánského areálu v Rumburku se konají od 1. 7. do 31. 8. 2017, od úterý do soboty vždy v 15.00 h. Během hodinové prohlídky s průvodkyní se malí návštěvníci přístupnou formou seznámí s loretánským příběhem o přenosu domku, v němž žila dívka Maria. Čeká je plnění hravých úkolů, luštění hádanek a kreslení. Rodiče v tu dobu absolvují vlastní prohlídkový okruh v areálu Lorety Rumburk. Účast při letní prohlídce pro děti je vhodné si rezervovat na tel. +420 604 555 922. Vstupné je 50 Kč.
Dětem se v období letních prázdnin věnuje průvodce. Přístupnou formou je seznámí s loretánskou legendou. Během prohlídek se vypráví příběhy, které ukrývá sochařská výzdoba loretánské kaple. Povídá se o rostlinách ukrytých ve výzdobě křížové chodby. Program se koná za každého počasí. Za deště se přesouvá do kostela sv. Vavřince.
Malí návštěvníci Lorety Rumburk mají po celý rok k dispozici česko-německé „Loretánské omalovánky s příběhem“, pracovní sešit „Loreta pro děti“ a vybarvovací pohledy. Díky informačním materiálům se děti přístupnou formou seznámí s historií rumburské barokní památky. V křížové chodbě mohou využít výtvarný koutek s autorskými omalovánkami malířky Ivany Frimlové a velkoformátovým dřevěným pexesem. Spolu s rodiči se mohou vydat na dobrodružné objevování Rumburku při procházení trasy hledačky (questu) „Rumburská procházka staletími“.