weby pro nejsevernější čechy

Tour de Zeleňák 2017 – informace pro závodníky i řidiče

Start 33. ročníku Tour de Zeleňáku se nezadržitelně blíží a tak přinášíme souhrn důležitých aktuálních informací…

PŘÍJEZD a PARKOVÁNÍ
Start, cíl a zázemí závodu je stejně jako v loňském roce na Lužickém náměstí v Rumburku.
Kancelář závodu se nachází v suterénu budovy Obchodního domu LUŽAN (vchod jako do Potravin Enapo).
Příjezd bude ze Studánky a od Jiříkova značen žlutými šipkami a navede vás na centrální parkoviště (plocha naproti autobusové zastávce Bytex) vzdáleného cca 300m od náměstí. Toto parkoviště má však omezenou kapacitu. Vhodné plochy jsou poté ještě kolem Kulturního domu Střelnice. Přímo na náměstí NEBUDE možné parkování po celou sobotu!

OMEZENÍ SILNIČNÍHO PROVOZU
Během závodu bude dle nařízení Dopravního inspektorátu v Děčíně omezen provoz.
2. 9. 1017 v době od 10.00 do 14.00 bude jednosměrný provoz na celé trase závodu:
Rumburk – Jiříkov – Šluknov – Lipová – Lobendava – Dolní Poustevna – Vilémov – Mikulášovice – Brtníky – Staré Křečany – Rumburk.

Vzhledem k častým krádežím kol přímo z aut, doporučujeme využít těchto závodníky vzájemně hlídaných prostorů a neparkovat všude možně po Rumburku.
Samotná kola doporučujeme po závodě uložit do Úschovny kol (fara naproti hasičské zbrojnici 100m od náměstí), která je přímo po cestě z centrálního parkoviště na náměstí a bude otevřená v čase od 12h do 22h za příspěvek pro studenty 10kč/bicykl.

PREZENTACE
Prezentace k závodu proběhne již v pátek 1. 9. a to od 17:00 do 19:00 hodin. V sobotu pak již tradičně od 7:00 do 9:00 hodin a to v kanceláři závodu. Prosíme zejména místní účastníky, využijte možnost prezentace již v pátek! V sobotu se vyhnete stresovému prostředí a snížíte tak pravděpodobnost fronty u sobotní registrace.

Závodníci, kteří se nepřihlásili online nebo neuhradili startovné včas převodem, obdrží své startovní číslo po uhrazení startovného ve výši 500,- Kč v hotovosti na místě prezentace. Stav Vaší platby si můžete zkontrolovat na www. tourdezelenak.cz v sekci PŘIHLÁŠENÍ / STARTOVNÍ LISTINA – http://tourdezelenak.cz/rubriky/tour-de-zelenak-2017/prihlaseni-startovni-listina-2

Předem přihlášení závodníci si vyzvednou objednaná trička TdZ přímo u prezentace.

Ostatní mají možnost si ponožky, bidony a trička závodu zakoupit ještě v den závodu ve stánku Active Tour. POZOR, zejména trička jsou již jen v omezeném množství!
Od loňského roku se velmi osvědčila věrnostní trička s počty zářezů 5, 10, 15 a 20 dokončených Zeleňáků. Trika se dotiskla a budou v prodeji rovněž v den závodu ve stánku Active Tour, ale poté i v průběhu roku u pořadatelů závodu.

STARTOVNÍ ČÍSLA a ČIPY
Závod bude měřen čipovou technologií. Čip obdržíte u prezentace v zalepené obálce. Před závodem pevně připevnit stahovací páskou na nejspodnější část přední vidlice (těsně nad upínák). Startovní číslo připevnit standardně na záda spínacími špendlíky. Vše obdržíte u prezentace.
Ihned po dojetí vám budou čipy odebírat krásná děvčata, takže i přes vaše hypoglykemické stavy prosíme, buďte na ně usměvaví. ☺

START ZÁVODU
Start závodu proběhne z Lužického náměstí. V 9:50 odstartují všechna historická kola, kola kategorie Classico a koloběžky, pro ně bude připraven „předkoridor“ před startovní bránou.
V 9:55 odstartuje první historický Obr Zeleňák na 106km. V 10:00 pak tradiční Classic Zeleňák.
Pro Obra bude připraven 1. startovní koridor, pro Classic 2. startovní koridor. Do obou koridorů se vchází zezadu, což bude hlídáno rozhodčími! Po odstartování Obra se závodníci z Classic propustí do prvního koridoru, což bude řízeno pořadateli.
Vstup do koridoru bude striktně hlídán a čísla budou kontrolována rozhodčími!!! V případě porušení pravidla „řazení na startu“ bude závodník pověšen na skřipec a poté diskvalifikován.

TRASA ZÁVODU

BUFET
Je tradicí drobné občerstvení u Krkovičky v Brtníkách pod posledním stoupáním. Zde bude k mání v kelímkách voda a pivo. Dále pak banány a sůůůůl..
Pro Obr Zeleňák bude připravena občerstvovací stanice při průjezdu Rumburkem na Jiříkovské ulici před PNEU servisem pana Oplta (děkujeme), což je cca 54.km trati. Zde bude připraveno a iontovými nápoji od Aone naplněno cca 50-70 bidonů. Budete-li chtít, nechejte jakýkoliv bidon v pátek či v sobotu na prezentaci a zvýšíte tím počet bidonů na občerstvovačce! Dále zde budou banány, hrozinky, hrozny, müsli tyčky, housky se sýrem a salámem a sůůůůl. Prosíme, pokud už budete chtít cokoliv odhodit, udělejte to v oblasti občerstvovačky!!!

DOPROVODNÁ VOZIDLA
Závod se jede za plného provozu, je tedy nutné dodržovat všechna pravidla silničního provozu jak závodníky, tak i doprovody.
Motorovým vozidlům je vjezd zakázán na Lužické náměstí a do Třídy 9. května!

PRÉMIE
Rychlostní prémie ve Šluknově (na konci náměstí) pro obě trati, cca 15.km. Vítěz bere startovné na Tour de Zeleňák 2018.

NEBEZPEČNÁ MÍSTA NA TRATI
Sjezd do Brtníků je velmi rychlý, přes koleje a točivý v jeho konci.
Průjezd Rumburkem je a bude vždy komplikovaný.
Na všech nebezpečných místech a křižovatkách budou pořadatelé a na mimořádně exponovaných místech i příslušníci Policie ČR.
Řiďte se jejich pokyny a dodržujte dopravní předpisy. Nedodržení předpisů silničního provozu může být důvodem k diskvalifikaci.
Na vaši bezpečnost budou dohlížet profesionální motorizovaní pořadatelé, příslušníci Policie ČR, pořadatelé na křižovatkách, posádky sanitních vozů, sběrného vozu i zaváděcích vozidel.
Zvláštní ohleduplnost prosíme při rozdělování tratí na ulici Plynární v Rumburku! Oddělující se „dlouhotraťaře“ prosíme – nechte závodníky z „krátké“ závodit a oddělte se už na začátku této dlouhé a podél vlakového nádraží vedoucí ulice. Závodníci z krátké budou mít sotva 1km do cíle a bude to patrně v každém okamžiku řežba! Tady hrozí velké nebezpečí kolizí!

CÍL, DOPROVODNÝ PROGRAM, VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ, TOMBOLA
Občerstvení v ceně startovného – 300 porcí guláše od Vohnouta. Až dojde, tak klobásy + pivo + limo
Doprovodný program:
10:10 – 11:00 – Dětské závody od 0-15ti let + jejich vyhlášení
14:15 – 14:30 – Beseda s vítězi a vítězkami TdZ + autogramiáda „kluka z plakátu“
14:30 – 15:30 – Vyhlášení vítězů
16:00 – 17:00 – Koncert kapely Catus Anus
17:30 – 18:30 – Koncert kapely Surovej Stefan
19:00 – 20:00 – Koncert kapely Ajdontkér (Havířov)
cca 20:00 – losování divácké TOMBOLY, která bude k prodeji během celého dne ve stánku ACTIVE TOUR
20:30 – 22:00 – Koncert kapely Nová Škola
22:00 – …. – volná zábava, avšak bez hudební produkce
Po celý den pro děti CykloCirkus, skákací hrad, stánky s cyklo i jiným tématem, občerstvení,…
Sprchy – NOVĚ v rumburské Obchodní akademii hned vedle centrálního parkoviště na ulici Komenského 400m od náměstí..
Masáže – na náměstí budou ve stánku od 12h k dispozici masáže od studentů Střední školy z Varnsdorfu za dobrovolný příspěvek!
Úschovna batohů – po celý den zdarma ve stánku ACTIVE TOUR

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat..

Pořadatelský tým závodu
TOUR DE ZELEŇÁK
email: cyklotrener@seznam.cz
mobil: +420 776 490 210
www.tourdezelenak.cz