weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – třicátý osmý týden roku 2017

Někdy si připadám, že do pozvánek a kalendáře dávám každou pitomost. Přesto jsou věci, které bych nezařadil ani z donucení. Moudřejší už snad chápou, proč jsem dnešek vynechal, sorry jako.

Po čtvrteční pietním aktu, pořádaném Okresním výbore Českého svazu bojovníků za svobodu Varnsdorf, se v pátek 22. září 2017 v Dolním Podluží uskuteční ještě jedna vzpomínka. Já ovšem tou dobou už budu na cestě do Prysku. V Dolní Poustevně začíná každoroční trojdenní festival – divadelní, loutkový, mezinárodní. A odpoledne ve Varnsdorfu Den bez aut.

V sobotu 23. září 2017 opět budu mít problém, kam dřív. Bohužel vynechám další z akcí KČT Krásná Lípa (pochod územím NP, končící na chatě Sichovka). Ani nepojedu na Winterstein. Možná zaskočím na akci, o níž už nějaký ten týden vím, leč na webu pořadatele o ní dodnes není ani slovo. Alespoň že se plakát objevil na webu města – DDM Varnsdorf pořádá na Mašíňáku Pohádkový les. Rád bych sice byl buď na Luži, na Sychrově, nebo na koncertě v Srbské Kamenici, ale stihnu asi sotva návštěvu výstavy „Kdo si hraje, nezlobí“ v Jiříkově. Jestli se ochomýtnu kolem Jiříkovské kovadliny, to už je otázka. A abych nezapomněl – Šluknovští hasiči slaví (a mají plakát), ve Varnsdorfu by snad měla být soutěž mladých hasičů, ale o ní nikde ani slovo. Jo, a varnsdorfští atleti (nejmladší žáci) postoupili do finále Krajského přeboru družstev do Jablonce nad Nisou – tak tam s nimi taky nepojedu…

Kupodivu i v neděli 23. září 2017 se tentokrát sešlo akcí víc než dost. Jsem na celé dopoledne pozván do sportovní haly na kvalifikační turnaj krajské soutěže ve volejbale mladších žákyň. Odpoledne se časově překrývá první tvůrčí dílna šikovných rukou ve Šluknově se Dnem lidové turistiky Pětiměstí v Jiříkově. Večer k nám do výběžku zavítá putovní Český varhanní festival (konkrétně do Mikulášovic). Já si ale vymodlil koncert Hradišťanu v Kamenickém Šenově v rámci festivalu Lípa Musica (beznadějně vyprodáno).

Na další koukněte do plakátků, i když je stejně jako vždycky určitě nemáme všechny. Něco najdete možná také v našem kalendáři. Nikdy ale nemůžeme tvrdit, že bychom snad všechno věděli