weby pro nejsevernější čechy

Boxerská show v Mikulášovicích

Mikulášovický Fight boxing club uspořádal v sobotu 7. 10. 2017 boxerský galavečer za účasti boxerských klubů severočeského kraje a sousedního Německa.

Škoda jen, že nedorazili všichni avizovaní VIP hosté, svého slova o účasti na tomto galavečeru dostála jenom ústecká profesionální boxerka Fabiana Bytyqi. O pamětní poháry zápasili boxeři z Liberce, Ústí n. L., Teplic, Krupky, Liberce a Mikulášovic, a také hosté z německého Bautzenu. Největší aplaus v tříapůlhodinové show sklidili od zaplněného Slovanského domu samozřejmě mikulášovičtí mistři, kteří si z letošního mistrovství republiky školní mládeže v Karviné přivezli zlatou, stříbrnou a bronzovou medaili. Exhibiční box předvedla také Fabiana Bytyqi. Sparring partnera jí při tom dělal její bratr Sebastian. A bylo se na co dívat. Celý galavečer byl zakončen jak jinak než Fabiinou autogramiádou.
Kdo je Fabiana Bytyqi – česká profesionální boxerka, svěřenkyně trenéra Lukáše Konečného. V roce 2016 se stala juniorskou mistryní světa v mini-muší váhové kategorii. V letošním roce získala titul mistryně Evropy organizace WBO. Byla také vyhlášena nejúspěšnějším sportovcem Ústeckého kraje za rok 2016.