weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – čtyřicátý pátý týden roku 2017

Po hubeném pracovním týdnu víkend přeplněn, a nejen kvůli svatomartinské huse.

V pátek 10. listopadu 2017 (nejen) školní představení v Rumburku, na tomtéž místě večer pěvecký koncert. Ve Varnsdorfu začíná Vítr z hor, o představení jsme psali.

V sobotu 11. listopadu 2017 budu lítat z místa na místo. Ve varnsdorfské sportovní hale mistrovství ČR v mrtvém tahu (rok 2016 zde ->, kdyby někdo nevěděl co a jak). Ve stejnou dobu v Městské knihovně ve Varnsdorfu začínají Regionální knižní minitrhy (myslím, že o většině knih, které budou představovány, už jste u nás mohli číst). O chvíli později v tělocvičně pod náměstím ženy zahajují volejbalový zápas s Jabloncem. Zvečera začínají svatomartinské průvody a mne letos fakt mrzí, že nedám Krásnou Lípu, protože plánované divadélko pro děti i dospělé V jednom lese v jednom domku jsem měl možnost už jednou vidět a klidně bych ho dal s radostí znovu. Večer pak postupně převládne hudební nabídka. Ve Varnsdorfu na Lidovce kytarové hvězdy, i díky festivalu Kytara napříč žánry. Na Fabrice v Doubici se koná Soumrak talentů. HomeGrown Club přichází pro dobrotu na žebrotu a některé akce musí rušit. Na Kopečku v Rumburku se objeví Pepek a Námořník. V Liberci končí letošní Lípa Musica závěrečným koncertem.

V neděli 12. listopadu 2017 hostí dopoledne varnsdorfská sportovní hala mistrovský turnaj v házené. Nebudu tu ale celou dobu, protože hodlám využít další nabídky Geoparku Ralsko a nechci si nechat ujít možnost vlézt zase jednou do jeskyně. Ovšem nejspíš se proto nestihnu vrátit včas do haly, kde odpoledne házenou vystřídá zase basket (kluci U19). A kdyby měl někdo cestu do Drážďan, Lípa Musica nabízí epilog v podobě společného koncertu Scholy Gregoriana Pragensis s varhaníkem Jaroslavem Tůmou.

Koukněte do plakátků, i když je stejně jako vždycky nemáme všechny. Něco najdete snad i v našem kalendáři. Nikdy nemůžeme tvrdit, že bychom snad všechno věděli