weby pro nejsevernější čechy

Tradiční Mikulášská zábava Domova bez hranic

Tradiční Mikulášskou zábavou v Rumburku 22. 11. 2017 bylo zahájeno období adventu a vánoc. Domov bez hranic Rumburk, příspěvková organizace Ústeckého kraje, zorganizoval a uspořádal tuto akci poprvé v Domě kultury Střelnice v Rumburku.

Z blízkého i vzdáleného okolí se přijelo pobavit více jak 270 lidí s mentálním a zdravotním postižením ze třinácti organizací poskytujících sociální služby právě těmto lidem. Namátkou přijeli z DOZP Oleška – Kamenice, DOZP Brtníky, Domov Severka Jiříkov, Pastelky o.p.s., Agentura Pondělí, DSS Litvínov, IC Horní Poustevna, CSS Děčín a další.

Zábavu slavnostně zahájil a moderoval herec a zpěvák Aleš Háma. K tanci a poslechu hrálo trio muzikantů, kapela MP3 z Nového Boru, se kterou si Aleš Háma zazpíval známé hity skupiny Katapult a Olympic, čímž z kapely MP3 aspoň na chvíli udělal MP4.
Následovalo vystoupení žáků Střední lesnické školy a Střední odborné školy Šluknov, studentů Bezpečnostně právní činnosti s adrenalinovou ukázkou bojových sportů a sebeobrany.
Parket sálu domu kultury byl stále plný tanečníků, kteří jednoznačně dokázali, že i přes handicap či věk se umí bavit a užívat života naplno.
Emoce ve všech přítomných zanechalo vystoupení pěveckého sboru dětí z Dětského domova Lipová. Na závěr došlo i na netrpělivě očekávaný příchod Mikuláše, který byl doprovázen anděli a třemi čerty. Ve větším obležení než Mikuláš rozdávající balíčky byli paradoxně čerti, kteří nestíhali odpovídat na dotazy typu – jak to v pekle chodí, kdo jim tam uklízí a jak často se myjí.
Po skončení se všichni přítomní vraceli zpět do svých domovů plni dojmů a nových zážitků, tak jak to po správné zábavě má být.