weby pro nejsevernější čechy

Vycházka za rumburskými betlémy 2018

Loreta Rumburk i v letošním roce zorganizovala (v nové historii čtvrtou) vycházku za betlémy a betlémáři v Rumburku, tentokrát v neděli 14. ledna 2018.

Vše podstatné píše KM na FB Lorety:

O mrazivé neděli 14. 1. 2018 jsme putovali po soukromých a kostelních betlémech v Rumburku. K sobě domů nás na jesličkovou obchůzku pustil Jaroslav a Hana Blažkovi, Jaroslav Pšenička a Jiří Cobl st. Zavítali jsme i do klášterního kostela sv. Vavřince a děkanského kostela sv. Bartoloměje. Kromě hrstky Rumburčanů tvořili naši početnou, třicetičlennou skupinu zájemci z Jiříkova, Varnsdorfu, Nového Boru, České Kamenice, Kamenického Šenova a Hinterhermsdorfu.

Ano, letos se začal projevovat trend, že čím méně místních, tím více věhlas akce překračuje hranice města a regionu. Několik aut z Nového Boru, kolektiv z České Kamenice a Kamenického Šenova… Největší změna u Blažků – betlém zcela změnil místo, rozměry, pozadí, uspořádání. I nové figurky se objevily. U Pšeničků vše „při starém“, pan Cobl se věnoval kopii Lorety, které poněkud přerostla jeho původní plány, takže na jeho mechanický betlém mu nezbýval čas – o to více má plánů, až k Loretě dokončí výměnnou střechu její původní podoby.

Rok 2017 ->, rok 2015 ->, rok 2014 ->.

Tagy