weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – šestý týden roku 2018

Jemine, domine, masopust pomine, jemine, domine, masopust pryč. Zatím nehrozí, jsme zhruba v polovině, některá místa pokračují ještě příští týden.

V sobotu 10. února 2018 masopust varnsdorfský a krásnolipský (a pár dalších v okolí). Příbalové letáky čtěte pozorně včetně nejmenších písmen. Ve Varnsdorfu se sice začíná v 8 hodin, ale hody na Střelnici. Průvod má sraz v ZUŠce až v 9, jako každý rok. Já to budu muset nějak vyladit, sálovou kopanou ve sportovní hale vynechám, ale už je čas, abych zase jednou zaskočil do tělocvičny na ženský volejbal.

V neděli 11. února 2018 na mne na poslední chvíli vyplavalo info o tradiční velké ceně ve šplhu ve varnsdorfské sportovní hale. Ale aby to nebylo jednoduché, časově koliduje s Karnevalem na ledě na zimním stadionu (který je uveden na masopustním plakátě malými písmeny). Snad to nějak podělím. A odpolední hokej tradičně vynechám.

A ještě poznámka k minulý týden propagované „naší“ výstavě na Hrádku. Pár lidí se mne během týdne ptalo, co a jak. No, není to jednoduché. Dozvědět se někde oficiálně, jaká je vlastně nouzová otevírací doba, zdá se nemožné. Alespoň mně se to nepovedlo a dokonce jsem zjistil, že to netuší ani na našem městském úřadě. Takže pokud já vím – jediná šance je v sobotu a neděli od 14:00 do 16:00, jinak je Hrádek zavřený.

Další najdete v našem kalendáři či na připojených plakátech. Nebo někde jinde – neumíme najít všechno a přesvědčit kohokoli, aby dával vědět (sláva a čest výjimkám).