weby pro nejsevernější čechy

Jan Ordoš zůstává Bílým Tygrem i pro sezónu 2018/2019

Jan Ordoš zůstává Bílým Tygrem i pro sezónu 2018/2019! Rodák z Ústí nad Labem Jan Ordoš obléká dres Bílých Tygrů už od svých patnácti let a nejinak tomu bude i v nadcházející extraligové sezóně 2018/2019.

Klub využil opci, která byla zakotvena v hráčově dosavadní smlouvě. Aktuální český reprezentant tak může ve svých jednadvaceti letech znovu rozšířit svou tygří extraligovou bilanci, která čítá už 142 startů v české nejvyšší soutěži. V nich Jan Ordoš nasbíral 45 kanadských bodů.

Vyjádření sportovního ředitele Filipa Pešána: „Honza Ordoš si svým poctivým postupným vývojem řekl o svoje pevné místo v sestavě Bílých Tygrů. Jeho pozvánka na sraz národního týmu je potvrzením dobré práce, kterou Honza v klubu odvádí a může být velkou motivací do práce nejen pro něj, ale i pro náš realizační tým, který se na vývoji mladých hráčů podílí. Rádi bychom v nejbližší době vstoupili s Honzou do jednání o další víceleté smlouvě.“

Profil:
Mladý útočník hokejově vyrůstal v Ústí nad Labem, v roce 2011 se však přesunul pod Ještěd a hned se přiřadil k důležitým hráčům libereckých mládežnických výběrů. Už jako šestnáctiletý pravidelně startoval ve starším dorostu, svými výkony si zasloužil také rychlý postup do juniorky a cenné zkušenosti sbíral rovněž na mezinárodních akcích s reprezentačními výběry.

Postupně se přesunul také do dospělého hokeje. V ročníku 2015/16 ještě zprvu nastupoval převážně na farmě v Benátkách nad Jizerou, brzy si ale odbyl i extraligový debut. Na pátek třináctého v listopadu 2015 jistě bude vzpomínat pouze v dobrém, naskočil totiž do zápasu s Mladou Boleslaví a vůbec poprvé okusil nejvyšší českou hokejovou soutěž.
V průběhu mistrovské sezony se postupně propracoval do kádru a naskočil do 17 utkání v základní části a do pěti v play-off. Krom toho zamířil i na mistrovství světa hokejistů do dvaceti let a rozhodně se prezentoval ve velmi dobrém světě.

Po odchodu několika opor z mistrovského kádru se Ordoš definitivně zabydlel v základní sestavě a od prvních zápasů nové sezóny jasně ukazoval, proč tomu tak má být. V základní části deptal soupeře svojí šikovností a poctivě sbíral bod za bodem. Nakonec jich bylo 11, v play-off přidal dalších 9, čímž se výrazně podepsal pod zisk stříbrných medailí.

V sezoně 2017/18 se Ordoš postaral o své dosavadní maximum, když nastřádal 19 kanadských bodů v základní části a další tři v play-off. Po smutném vyřazení ve čtvrtfinále přišla nečekaná a veselá náplast v podobě pozvánky do národního týmu. V něm si v dubnu 2018 odbyl premiéru a v současnosti bojuje o nominaci na mistrovství světa.