weby pro nejsevernější čechy

5. ročník regionálního kola mistrovství ČR mladších žákyň ve volejbalu – kvalifikační turnaj o přeborníka republiky – neděle

V neděli 15. dubna 2018 se ve sportovní hale ve Varnsdorfu dohrávalo v sobotu zahájené regionální kolo mistrovstí ČR mladších žákyň ve volejbale.

Ani tentokrát jsem nemohl pobýt v hale celou dobu, zaskočil jsem jen na zahájení a pak jsem stíhal až poslední zápasy těsně před koncem turnaje a vyhlášením. Prostě nemohu být úplně všude. Trochu mne zmátlo, že mnohé týmy vyměnily dresy a tak mi chvilku zabralo, než jsem se zorientoval. A také se proti sobotě hrálo hned na 3 kurtech najednou, aby se stíhal časový limit trvání turnaje.

Nejjednodušší bude citovat organizátorský post z FB:

O tomto víkendu proběhla v naší hale Kvalifikace na přeborníka ČR mladších žákyň. Turnaje se zúčastnilo celkem 8 družstev. V sobotní části se naše děvčata vždy během prvního setu srovnávala s tvrdšími soupeři než doposud v soutěži potkala, ale v druhém setu již dokázala být dobrým konkurentem, bohužel vždy rozhodla větší zkušenost soupeřek a tak sobotní den byl bohužel uzavřen čtyřmi prohrami.

V neděli na děvčata čekala družstva z druhé poloviny tabulky a na výkonech to bylo také znát. Zápas se Slavií Praha byl již vyrovnaný od začátku do konce, bohužel v koncovkách měl soupeř trošku více štěstí. V dalším zápase to byl boj o každý míč a děvčata ukázala, že si na hřišti umí pofandit a radovat se ze hry. Bohužel zaleknutí se z možné výhry znamenalo nejtěsnější možnou prohru s VA Nový Bor a to opět stejně jako v krajské soutěži 23:25 a 24:26. Do posledního zápasu nastupovaly dívky trošičku rozpačitě, ale všechny ukázaly, že se s turnajem nechtějí rozloučit prohrou. A tak po náročném víkendu dokázaly zmobilizovat síly a ve zkrácené hře si došly pro vítězství. Kladno dokázaly porazit 2:1.

I když se děvčata nakonec umístila na 8. místě, zaslouží pochvalu za předvedené výkony. Jednou nahoru a jednou dolů, ale bojovaly co to šlo. Děkujeme také rodičům, kteří celý víkend děvčata podporovali z tribuny. Poděkování také patří tatínkům, kteří nám pomohli s přípravou hřišť, a maminkám, které pomohly se zápisem a obstaraly občerstvení pro rozhodčí – bez vás by to také nešlo…

Tagy