weby pro nejsevernější čechy

Pozvánka do knihovny: vernisáže, pohádka, literární pořad s tématem 1. světové války a setkání s Pavlem Fischerem

Vážení,
dovolte, abych Vás srdečně pozvala na akce, které se budou konat v naší knihovně v blízkých dnech.

Dnes – v pátek 4. 5. – proběhne od 17.00 hodin za účasti velvyslance Slovinské republiky v ČR J. E. Leona Marca vernisáž výstavy PLEČNIK VE SLOVINSKU. Výstava představí v Čechách méně známou Plečnikovu bohatou architektonickou činnost ve Slovinsku.

V pátek 4. 5. v 18.00 hodin proběhne další vernisáž, a to k výstavě JIZERKY AKVARELEM. Liberecká rodačka Věra Novotná vystavuje výběr ze své amatérské malířské tvorby.

V sobotu 5. 5. od 10.00 hodin se mohou děti těšit na další sobotní pohádku. Tentokrát za námi přijede semilský spolek Semínko země s pohádkou ČAROVNÁ ZAHRADA. Loutková pohádka bude doplněna o malou tvořivou dílnu (včelky, kytičky, motýlci z ovčího rouna).

Ve čtvrtek 10. 5. se od 18.00 hodin můžete těšit na literární pořad 1. SVĚTOVÁ VÁLKA V LITERATUŘE, ve kterém zazní poselství z vybraných knih o 1. světové válce autorů J. Haška, E. Hemingwaye, R. Rollanda, E. M. Remarqua a I. Babela. Hosty pořadu budou Václav Helšus (DFXŠ), Vlasta Hejnicová, David Hamr (Český rozhlas Liberec), Lenka Marková (Český rozhlas Liberec) a její žáci ze ZUŠ Jablonec n. Nisou. Pořad uvádí paní Vladimíra Hamalová.

Ve čtvrtek 10. 5. od 16.00 hodin je pro Vás připraveno SETKÁNÍ S PAVLEM FISCHEREM, kterého do Liberce pozvala Alliance française. O současné společnosti, diplomatických zkušenostech a životě vůbec můžete přijít besedovat s bývalým prezidentským kandidátem, diplomatem, manažerem a kandidátem na senátora.

Přeji Vám příjemný víkend a těším se s Vámi na viděnou při některé z našich akcí.