weby pro nejsevernější čechy

Gymplfest 2018

V pátek 22. června 2018 varnsdorfský pivovar Kocour a Gymplfest. Akce tak tradiční, že už ani moderátoři nedokázali spočítat, kolikátý je to vlastně ročník.

Naše evidence praví, že ten úplně první roční se konal v roce 2012. Od té doby se změnilo mnohé, což jsem komentoval už minulý rok. Nicméně na kulturní mapě města jde o nezanedbatelný zářez, který nemožno přehlížet a byla by věčná škoda o tenhle fesťák přijít.

Letos to bylo bohužel o strach kvůli počasí. Ze zimy jsme před nedávnem přešli rovnou do tropického léta a najednou to vypadalo, že už je tu podzim. Ze dne na den prudký pád teplot a zatažená obloha, která nakonec svou vláhu neunesla… Nakonec sice sem tam vykouklo i slunce, ale pořád to vypadalo, že co se návštěvnosti týče, bude to letos nemilý propadák. Nakonec prý nutný limit překročen, údajně dorazilo něco mezi šesti až sedmi stovkami platících.

Co o programu po těch letech napsat objevného a úderného? Vždyť nové není ani to, že se cítím víc než starý, když jsem neznal ani jedno jediné jméno z playlistu a pak jen tupě zíral, jak omladina skáče a zpívá všechny texty. Škoda jen, že ZUŠkové tváře jsou stále jen tytéž, co znám z jakýchkoli jiných akcí, a když došlo po letech na Lanternu Futuri, byli to zas jen a pouze oni.

Fotky kohokoli jiného se ke mně zatím odnikud nezviditelnily.

Rok 2017 ->, rok 2016 ->, rok 2015 ->, rok 2014 ->,rok 2013 ->, rok 2012 poprvé -> a rok 2012 podruhé ->

Tagy