weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (pošestdvacáté v roce 2018)

A jsme v polovině. Od začátku roku stejně daleko jako k blížícím se Vánocům. Poslední týden školy, prázdniny za dveřmi, a proto hnusné počasí…

V pondělí 25. června 2018 Varnsdorfská komorní filharmonie. Nikoli v neděli v kostele, jak bývalo, ale dnes v koncertním sále ZUŠ. Taky začínají nové výstavy na šluknovském zámku, ale tentokrát vernisáž nestíhám.

V úterý 26. června 2018 má pro mne jasnou přednost školní akademie ZŠ Náměstí v Městském divadle, vynechávám poslední žákovský koncert ZUŠky, i zpívání Krásnolipského komorního sboru. O akademii SK Viktorie bych ani neuvažoval, nebyl jsem ani jeden rok.

Ve středu 27. června 2018 dopoledne tradiční číšnická soutěž na Bratislavské – letos jsem dokonce obdržel oficiální pozvánku. Odpoledne jsem se chtěl původně rozhodovat mezi NTC v Rumburku a ZUŠkovým „…ještě něco zbylo“, které bude poprvé místo na Střelnici na Lidovce. Jenže pak se objevila upoutávka, která všechno přetloukla. Červený kostel je prostě červený kostel… Rumburáci se konečně dočkají Simony Stašové v odloženém představení. A je tu ještě koncert v Hosaně.

Ve čtvrtek 28. června 2018 dopoledne opět ZŠ Náměstí, každoroční Den dětské radosti. Ne že by mě cizí weby rozčilovaly, ale teď se k nim jeden zase přidal. BGV uvádí, že má Sportovní projektový den. Slyšel jsem, že snad v Jiřetíně pod Jedlovou, ale není možnost zjistit, zda opravdu a od kdy do kdy. Na druhou stranu tentýž web mlčí o faktu, že se bude konat předprázdninové Poděkování za uplynulý školní rok, což jsem se náhodou dozvěděl z plakátku na nástěnce v Městské knihovně. Prostě normálka…

Jako obvykle nevíme o všem a nikdy vědět nebudeme. Širší nabídku hledejte jako vždy v plakátcích nebo v kalendáři. Po ostatním se porozhlédněte, kde je vám libo.