weby pro nejsevernější čechy

10. výročí Pivovaru Kocour (pátek + sobota)

Od pátku 24. do neděle 26. srpna 2018 probíhaly v areálu varnsdorfského pivovaru Kocour oslavy 10. výročí jeho založení.

V pátek 24. srpna 2018 jsem se vrátil do Varnsdorfu včas. Sice mokrý, ale včas. Vyrazil jsem tedy na zahájení v 16:00, že nafotím alespoň pár kapel. Jenže jsem se v areálu dozvěděl, že je všechno trochu jinak. Program začne až v 18:00! Zjevně jsem nebyl sám, kdo si naběhl a spokojil se s první verzí plakátu, kde o ničem takovém nebyla ani zmínka. Inu, co ale chtít, když z těch pár vyjmenovaných kapel jsou minimálně 3 uvedeny chybně?

Využil jsem neplánovaně získaný čas na jiné činnosti a v 18:00 učinil druhý pokus. Tou dobou se ovšem nebe zbláznilo, lépe řečeno protrhlo. Po dlouhém období tropů se najednou zvedla stavidla a pršelo, pršelo, pršelo. Než jsem přeběhl od auta pod střechu, mohl jsem se ždímat. Vcelku pochopitelně v tomhle žádná z kapel nehrála, takže se čekalo, čekalo a čekalo… A že tu čekalo lidí víc než dost, až překvapivě. Surovej Stefan nastoupil kolem 20:00 s tím, že půjde o pokrácený set, aby se dohnal skluz. Tudíž pár plánovaných písní padlo pod stůl. Po přestavbě a zvukové zkoušce nastoupili domácí Kabát Revival.

Opravdu jsem si myslel, že nafotím víc a třeba i počkám na vrchol programu, ale po dvouhodinovém mokrém jen tak stání jsem vážně nemohl. Nevydržel jsem ani na Krleš. Já odcházím a mnozí teprve přicházejí. Až o pár dní později zjistil, že při mne stála sama prozřetelnost – ani Alkehol, ani Törr nakonec nehráli, což se disktuje třeba na FB pořadatele i jinde. Situaci prý jakž takž zachránili alespoň tributéři, kteří se ale určitě nejmenují Ramstein Lib. Ať dělám, co dělám, nejsem schopen ověřit, jak to vlastně je. Termín mají v přehledu RCZ – Rammstein Tribute Show, u nichž není jasné, odkud vlastně jsou (manažer je z Pěnčína), v biu je pouze to, že dříve si říkali Ramm Stein! CZ. U nás ale, pokud máme záznamy v pořádku, před lety hrál jiný tribute – R+ Members Club (a tribute to Rammstein)

Stejně jako působení chudáka Roury – jak mohli přespolní tušit, že si tenhle víkend moderování střihnul jako vedlejšák při oslavě svých narozenin a svatby?

V pátek se tu stavil i Děčínský deník ->

V sobotu 25. srpna 2018 jsem se pokusil spravit si chuť a když jsem se ve Varnsdorfu ocitl včas podle plánu, vyrazil jsem večer znovu. Jak je vidět ze druhé verze plakátu, program byl mírně překopaný. Stihl jsem závěr Houpacího koně, který nějak nezanechal stopu – nepamatuji si jedinou věc, co hráli. Po nich finští Cardiant. Ty jsme tu už před pár lety slyšeli, a letos to dopadlo lépe než tehdy. Počkám ještě chvíli – a opravdu je to Matin Němec a Precedens, nikoli nějaký neznámý Precedenc. V kapele, jak si ji pamatuji, nezůstal kámen na kameni – jen repertoár. A je mi líto, Iva Marešová není Bára. Pár písniček a i když to nej má teprve přijít, já se jedu vyspat. Jo, a lidí je tu podle mého podstatně méně, než včera.

Je mi líto, ale neděli jsem vynechal úplně. Pár slov o ní na městských stránkách ->.

PS: Vrtulník létal poměrně často celou sobotu a neděli.

Tagy