weby pro nejsevernější čechy

Co může způsobit banální závada elektrického spotřebiče

Podle všeho se potvrdilo podezření, že požár v paneláku v Polní ulici v Rumburku byl následkem přehřívání elektrického spotřebiče, s největší pravděpodobností televize anebo reciveru.
Fotky našeho fotoreportéra Jakuba Trmala svědčí o tom, že by naše pozornost věnovaná elektroinstalacím by měla být důslednější.

Tisková zpráva policie cr

Deset minut před devatenáctou hodinou večerní se v úterý devatenáctého března letošního roku rozeznělo tísňové volání na lince 112. Sloužící dispečerka přijala oznámení, že v panelovém domě na sídlišti V Podhájí došlo k zahoření obytného prostoru panelového domu. Do Polní ulice v Rumburku téměř v zápětí vyrazili nejen rumburští dobrovolní hasiči, ale na místo požáru směřovali také jejich kolegové ze Šluknova, Jiříkova a varnsdorfští hasiči HZS Ústeckého kraje. Se záchranou majetku i lidského zdraví pomáhali také zdravotníci rumburské rychlé záchranné služby, kteří poskytovali první pomoc šesti lidem, kteří se nadýchali kouře. Rumburští policisté společně s vyšetřovatelem HZS Děčín prošetřují příčiny požáru, které podle prvotních informací ukazují na selhání elektrospotřebiče. Ve středu dopoledne se na místo události přijede podívat policejní technik, který by na základě jeho bližšího ohledání mohl napomoci k objasnění vzniku požáru. V případech, kdy se policejním šetřením odhalí okolnosti a odkryjí důkazy, jež nasvědčují verzi, že byl požár založen úmyslně, je možné jeho zakladatele vést k zodpovědnosti v podobě obvinění z přečinu obecného ohrožení, za který trestní zákoník nabízí trest v podobě odnětí svobody na tři léta až osm let.

Tagy