weby pro nejsevernější čechy

Kickboxerům z Krásné Lípy se daří. A chystají velký turnaj.

Sezónu boxu jsme zahájili 9.2., kdy se v Liberci bojovalo o body v severočeské lize v klasickém boxu.
KBC Krásná Lípa tady zastupoval Ladislav Grundza. V jeho váze s ním soupeři nechtěli nastoupit k zápasu a tak mu byl se svolením trenéra Milana Duška přidělen soupeř o 5 kg těžší a to Knor z Ústí nad Labem. Láďa dodržel přesně trenérské pokyny, zatlačil soupeře do rohu a tam ho zasypal přesnou sérií úderů a za 18 sekund bylo po zápase, K.O. v 1.kole. Zároveň se tímto výkonem kvalifikoval na Mistrovství České Republiky v boxu školní mládeže a kadetů, které se konalo ve dnech 8. až 10.3. v Mělníku. Láďa neměl ve své váze soupeře a tak jsme museli o váhu výš do – 57 kg. Hned v pátek ve čtvrtfinále na nás čekal Chludil z Baníku Most a i když prokázal značnou odolnost, měl Láďa celý zápas jasnou převahu a vyhrál 19:6 na body. V sobotu nastoupil proti Knorovi z Chlumce a porazil ho opět K.O. v 1 kole.V neděli ve finále na nás čekal Kosmel z Havířova a i když se snažil,vítězství 12: 2 vypovídá o jasné převaze Ládi. Je to již jeho druhý republikový titul v klasickém boxu , pro náš oddíl další obrovský úspěch a k tomu jubilejní desátý republikový titul celkem. Láďa prokázal během turnaje nejen mimořádný talent,disciplínu,fyzickou připravenost a technickou vyspělost,ale především obrovskou statečnost a motivaci. Během prvního zápasu si totiž bolestivě poranil zádový sval a do zbývajících dvou zápasů nastupoval s velkým sebezapřením a i trenér zvažoval možnost odvolat ho ze soutěže pro zranění. Nakonec Láďa zatnul zuby, trenér mu namazal záda Ibalginem a rozhodli jsme se zkusit boj i s tímto handicapem.Vyplatilo se to a titul putuje do Krásné Lípy. Odměnou byla Ládíkovi nejenom zlatá medaile a soška zlaté rukavice, ale i gratulace od vynikajícího boxera a držitele stříbrné medaile z OH v Sydney 2000 v polotěžké váze, Rudolfa Kraje. Díky doprovodu některých členů oddílu máme i videa a spoustu fotek. 23.3. se konalo v Ústí nad Labem další kolo severočeské ligy v klasickém boxu.Ve váze do 54 kg zvítězil Ladislav Grundza nad Kramlem z Mostu v 1.kole po 30 sekundách K.O. a vybojoval pro náš oddíl další 3 cenné body. Pokud svaz schválí jeho postaršení, bude bojovat na Národním poháru 20.dubna v Krásné Lípě v kategorii junioři.
Ladislav Grundza vybojoval letos v boxu již 5 zápasů, ve všech dokázal zvítězit, z toho třikrát K.O. v prvním kole, což znamená stoprocentní úspěšnost.

kick3

Kickboxerská sezóna pro nás začala 23.2. v Bánské Bystrici. Za účasti 562 závodníků z 8 států Evropy se zde konal velký mezinárodní turnaj v kickboxu, světové federace WAKO otevřené mistrovství Slovenska-Slovak Open.
V národním týmu ČR měl oddíl KBC Krásná Lípa 4 zástupce. Milan Dušek jako asistent státního trenéra a 3 závodníci. Andrea Farská nastoupila ve dvou juniorských disciplínách a získala dvě stříbrné medaile a to ještě v kicklightu byla okradena o titul, když rozhodčí otočili zápas ve prospěch soupeřky. Michal Adámek předvedl také velmi dobrý výkon a dvojitým startem zajistil pro ČR další dvě stříbra,když v obou disciplínách porazil domácí reprezentanty a prohrál až ve finále s polským a poté z ukrajinským borcem.Nejlepší výkon předvedl Michal Málek,který ve velmi silně obsazené kategorii -71 kg v nejprestižnější disciplíně K-1 vyřídil suveréně Slováka a poté favorizovaného Maďara. K finálovému zápasu nastupoval až ve 21.30 a prohrál ho velmi těsně na body z druhým maďarským reprezentantem.Náš oddíl přispěl ziskem 5 stříbrných medailí k úspěšnému vystoupení České Republiky na jednom z nejprestižnějších turnajů v Evropě federace WAKO.
16.3. se náš oddíl zúčastnil dalšího významného turnaje federace WAKO, German Open v německém Ebernu, na který přijelo 605 závodníků z 11 států. Milan Dušek jako státní trenér pro ring, Ríša Černý jako tlumočník, Míša Málek a Péťa Hodek jako závodníci. Péťa Hodek neměl svůj den a na medailovou pozici nedosáhl, ale jeho výkon hodnotil trenér vcelku dobře. Je po vážném zranění a musí se teprve dostat do formy.Stále se zlepšující Míša Málek při dvojitém startu vybojoval jedinou medaili v K-1 pro ČR a to stříbrnou ve váze – 71 kg .

kick5

V lowkicku přidal ještě bronz, když porazil Němce a v semifinále prohrál s pozdějším vítězem kategorie těsně 2:1.V K-1 v semifinále vyhrál na body taky s Němcem a do finále ho trenér nepustil, protože měl po svých zápasech zraněné obě nohy a je důležité, aby byl v pořádku 20.dubna na Národní pohár v Krásné Lípě.Všechny zápasy v ringu koučoval Milan Dušek s asistentem Víťou Masopustem z Lovosic.

A ještě pozor! 20/4 se chystá v Krásné Lípě další velký turnaj!

kick13

Tagy