weby pro nejsevernější čechy

Turisté, kdepak jste?

Jak jsme s předstihem informovali, ve středu 3. dubna 2013 bylo zahájeno pokračování projektu Společný rozvoj cestovního ruchu Bad Schandau – Česká Kamenice a zástupci o.p.s. České Švýcarsko naplánovali několik dalších tras, které je třeba na vlastní kůži vyzkoušet. První trasa byla naplánována Janská – Srbská Kamenice – Kostelní stezka – Oleška – Veselé pod Rabštejnem (cca 10 km), nicméně všechno nakonec bylo trochu jinak. Zrovna moc se nás totiž na tradičním místě srazu nesešlo, ba co víc, snad by se dalo prohlásit, že veřejnost jsem reprezentoval sám… Nemám tušení, kde zůstali loňští tradiční účastníci, vytrvalí turisté – vždyť se sjížděli od Jiříkova po Teplice. Jestli snad za to může počasí?

Inu, všichni co nepřišli, mohou litovat. Sice jsme „ošidili“ část programu tím, že jsme se vešli do auta a některé úseky tak absolvovali rychleji než bylo v plánu, ale vše důležité jsme si poctivě prošli a obhlédli. A kdy se vám stane, že speciálně pro vás otevře informační středisko? Nebo kdy vás starostka obce zavede na skalní vyhlídku a pak vás doprovodí doprostřed lesa, kde nadšeně vykládá, jak se tu zrekonstruuje zaniklé lesní divadlo, na které už místní amatéři nacvičují představení?

Tak se podívejte, co jste všechno neviděli (od bledulí přes výklenky pro svaté obrázky po nečekaná vyústění podzemních prostor uprostřed lesa) a koukejte dorazit na 14 dní, kdy je naplánována trasa Studený – Studenec – Zlatý vrch – Líska.

 

Tagy