weby pro nejsevernější čechy

Šluknov žil divadlem, 22. divadelní přehlídka přilákala dvě stovky diváků!

V sobotu si do kina našlo cestu 100 diváků, kteří měli možnost shlédnout vystoupení Štěpánčina divadélka z Litoměřic, konkrétně šlo o pohádku „O Zlobivém čertíkovi“. Po přestávce pokračoval program vystoupením divadla Na cestě z Liberce. Herečka, která zde toto divadlo zastupovala a odehrála velmi originálním a vtipným způsobem pohádku „O Sněhurce“. Patří ji velký obdiv, neboť vystupovala sama, a i tento fakt pro ni nebyl žádný handicap. Divadlo se otřásalo smíchy.

Program pokračoval v neděli, kdy vystoupili herci z Nového Boru z divadla Matýsek. Herecká dvojice zahrála divákům pohádku „Datlování“. V představení nechyběla živá hudba, kytara byla dalším důležitým instrumentem v rukou herců. Po tomto úžasném výkonu přišel na řadu místní sbor, LS Rolnička a DS Kvítko. Rolnička se představila divákům dvakrát. Nejprve s pohádkou „Kašpárek vaří živou vodu“, podruhé pak s krátkou pohádkou „Strašidlo z Černých skal“. Loutkový soubor Rolnička nás opět nezklamal a ukázal nám, že i amatérští loutkáři dovedou nacvičit pohádku téměř profesionálně. Mezi vystoupeními pobavily publikum i děti ze souboru Kvítko s krátkou pohádkou „Líný Honza“.
V průběhu přestávek probíhaly také soutěže o nejlepší obrázek a každý den se vyhlásily tři nejlepší díla, která byla oceněna malým dárkem.

Tagy