weby pro nejsevernější čechy

Výstava hub s mykologickou poradnou v České Lípě 2018

Ekoporadna ORSEJ při Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě (VMG) si Vás dovoluje v termínu 14. – 16. 9. 2018 pozvat na rozsáhlou výstavu hub, představující druhy rostoucí v Libereckém kraji.

Realizace programu bude probíhat v ambitu VMG od pátku do neděle. Samotná výstava bude doplněna mykologickou poradnou, vedenou zkušeným mykologem Josefem Slavíčkem. Právě sem lze přinést jakékoliv druhy hub, které si můžete nechat bezpečně určit, či se o nich více dozvědět.

Výstava bude zahájena v pátek programem určeným pro žáky mateřských a základních škol. Mohou se těšit jak na stanoviště s naučnými, tak i výtvarnými tématy. Na tento program je nutné se objednat!

Po celou dobu trvání výstavy budou pro malé i velké návštěvníky připraveny pracovní listy s vědomostními kvízy a také malé mykologické překvapení.

Přestože v loňském roce počasí vystavujícím „houbařům“ příliš nepřálo, bylo během tří výstavních dnů odprezentováno veřejnosti více jak 280 druhů hub, a to nejen z Českolipska.

Věříme, že i v letošním roce bude tato tradiční muzejní akce stejně úspěšná a že nabídne nejen příznivcům houbaření, ale také široké veřejnosti zajímavý podzimní zážitek.

Výzva návštěvníkům:

Pokud se chcete do výstavního programu aktivně zapojit a vidět své mykologické sběry veřejně prezentované, pak je tu příležitost pro vás. Houby je možné přinášet do vlastivědného muzea v termínu od 12. – 13. 9. 2018. Děkujeme za pomoc i vaší spolupráci.

Bližší informace u koordinátorky Ekoporadny Orsej – Veroniky Ličaverové, DiS. (ekoporadna@muzeumcl.cz, 774 825 089).

Vstup na výstavu i jeho doprovodný program je zdarma a je pořádán Vlastivědným muzeem a galerií v České Lípě, za finančního přispění Libereckého kraje.

Vypracovala Veronika Ličaverová, DiS., muzejní pedagožka

Jana Jermanová Jakubská

Vedoucí oddělení výstav, výchovy, propagace a galerie

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě, příspěvková organizace Libereckého kraje

Nám. Osvobození 297/1, 470 01 Česká Lípa

Tel.: 487 824 145, 702 000 096

www.muzeumcl.cz

Rok 2017 ->rok 2016 ->, rok 2015 ->

Tagy