weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – třicátý šestý týden roku 2018

První víkend nového školního roku je před námi, možná už leckdo bude chtít zastavit a nadchnout se.

Léto končí, a ačkoli o obilí toho dnes ví málokdo máloco, slaví se dožínky o 106. Někomu možná něco řekne i pojem Dny evropského dědictví / European Heritage Days. Do toho se míchá nějaká hudba (dokonce ještě doznívají letní fesťáky), najdou se i poutě a slavnosti, chvílemi je i přejógováno…

Já bych tedy nejraději uronil slzu na Plzeňských leteckých dnech v Líních, konkrétně okem, o které jsem na hangáru v době své základní vojenské služby právě tady málem přišel… Ovšem čistě racionálně jet kvůli tomu tam a zase zpátky je asi nostalgická zhovadilost. Takže zůstanu ve výběžku.

V pátek 7. září 2018 Šenovský řev a v Lipové tradiční malování na Sohlandu.

V sobotu 8. září 2018 se z povinnosti dojdu kouknout na maskota varnsdorfského DDM Hildu a snad odpoledne do Horního Podluží na sraz. Zajímavě vypadá Chřibská – svoje dveře letos opět otevírá Amann i přehrada a večer bude na koupališti country festival. Pouť v České Kamenici. Konec léta na hradě v České Lípě. Oslavy 100 let města Dolní Poustevna. Benefiční koncert pro hrobku v Krásné Lípě. Potravinová sbírka v Kauflandu. Závěrečný streetball Schrödingerova institutu v Rumburku. No prostě plno míst, kde zas nebudu.

V neděli 9. září 2018 nic, co by mne zaujalo.

Info najdete v plakátcích a našem kalendáři. Jako vždy zdůrazňuji, že nevíme o všem a už ani nemáme touhu o všem vědět.