weby pro nejsevernější čechy

Plaston po dobré první půli body nepřivezl

Pokratice-SK Plaston Šluknov 4:2 (2:2) – Plaston přijel na neoblíbené hřiště s touhou konečně tu vyhrát. Byl ovšem v oslabené sestavě, když chyběl zraněný Slanina, Čmugr musel do práce a Mikula byl s béčkem. V úvodu Šluknov domácí překvapil aktivní hrou. Úspěch se dostavil již v páté minutě, když Záruba vybojoval míč u rohového praporku, předal ho Kirchnerovi a ten našel před brankou Kasala, který protrhl střeleckou smůlu z poslední doby 1-0. Domácí byli viditelně zaskočeni a do 20.minuty se nedostali k brance hostů. Ovšem hned v první pološanci po standardce na zadní tyči hlavičkoval volný hráč 1-1. Šluknov byl nadále aktivnější a brzy znovu vedl, když Záruba pronikl do velkého vápna, kde byl faulován. Sám faulovaný penaltu bezpečně proměnil 2-1. Do poločasu zbývalo již jen několik minut, přesto se domácím znovu podařilo vyrovnat, což asi rozhodlo utkání. Opět centr na zadní tyč, hlavička zpět na malé vápno a dorážka… 2-2.

Druhý poločas vyšel lépe domácím. Další laciný gól přišel po dlouhém nákopu na kraj vápna. Zády hlavičkující útočník byl u míče dříve jak brankář a míč doskákal až za tyč do branky 3-2. To již byli aktivnější domácí a hosté se jen těžko dostávali do šancí. Pojistku přidali domácí jak jinak než po přetaženém centru na zadní tyč a hlavičce do prázdné branky 4-2. Hosté zkusili v závěru více otevřít hru, i šance přišly, ovšem gól již nepadl.

Je potřeba zapracovat na bránění a to hlavně standardních situací. Dostáváme z nich hodně laciných gólů. Jasným příkladem je, když stoper jde do jednozdi, místo aby řídil bránění a ve zdi byl krajní záložník. Také při centrech nekoukat jen na míč a centrujícího hráče a všímat si dalších hráčů kam nabíhají… Jinak ale mužstvo musím pochválit hlavně za první poločas za aktivní hru, chuť dávat góly. Škoda, že naší velkou snahu sráží laciné góly. Přijďte nás povzbudit v sobotu v 17 hodin proti silnému Milešovu, kde se pokusíme zase nějaký ten gól vstřelit a co nejméně inkasovat.

Hýbací obrázky z utkání k vidění tady.

Sestava Šluknova:

Bednář Tomáš

Horák Pavel   Lukáč Robert    Holešovský Antonín    Jägr Jiří

Navrátil Martin  Moravec Ondřej Kirchner Zdeněk    Kasal Pavel

Záruba Patrik           Střihavka Martin

Střídali: Šach Petr, Novotný Petr, Čurgali Ladislav st.

Branky: Fišara 2, Vlašič, Krejčík-Kasal, Záruba

Diváci: 80

ŽK: 1-1, ČK:0-0

Tagy