weby pro nejsevernější čechy

Krásná Lípa hostila druhý ročník národního poháru v kickboxu

Osm dramatických duelů mezi borci různých vah a kategorií vidělo při sobotním galavečeru 20. dubna 2013 v krásnolipském kině několik desítek příznivců tohoto sportu. Eliminační zápasy probíhaly již od časného rána, a po osmé večer se do ringu postavila kompletní česká špička kickboxu, jelikož tato soutěž byla i nominačním turnajem do českého národního týmu. foto: Ondra Uher Výkony borců byly strhující a stejně skvělá byla i atmosféra v sále. Obecenstvo svým potleskem a mnohdy i bojovým křikem pohánělo své favority k lepším výkonům a vyšší bojovnosti.

Postupně se tak v ringu představil a kicboxerská elita, například několikanásobný mistr republiky Marek Procházka a bronzový mistr světa Lukáš Šimek, a to ve váhové kategorii do 75 kilogramů. Skvělé byly i křehké juniorky do 60 kg, krásnolipská, patnáctiletá , dlouhoruká Andrea Farská a o rok starší vicemistryně Slovenska Tereza Meislová. Skvělý výkon předvedl i teprve třináctiletý Láďa Grundza, čtyřnásobný mistr ČR a světa, hájící barvy KBC Krásná Lípa, který do ringu nastoupil proti šestnáctiletému, o osm kilogramů těžšímu a o hlavu vyššímu Michaelu Doubovskému z Lovosic. Nedal mu však šanci, nejdříve si se svým starším soupeřem trochu pohrával a zlehka si ho oťukával, aby ho pak knokautem vyřadil ze soutěže ještě před zazněním závěrečného gongu. Výkon Ládi Grunzy ocenili i soupeřovi trenéři, Vít Masopust, trenér první třídy při FTVS v Praze a mistr Evropy z roku 2005 Karel Růžička.

V kategorii mužů do 71 kg se utkal Michal Málek z Krásné Lípy a Ondřej Trávníček z jabloneckého klubu Iron Fighters kickboxing, který na hbitého Málka, loňského mistra světa, nestačil a byl poražen na body 0:3.Málek tak obhájil své loňské vítězství.

Fantastický duel předvedli muži v kategorii do 81 kg, devětatřicetiletý mistr České republiky ve sportovní střelbě, specialista bojového výcviku a účastník dvou vojenských misí v Afganistánu Jiří Kudrna s méně zkušeným, ale o to více dychtícím po vítězství, šestadvacetiletým mistrem světa z Varaždinu Jiřím Vaňatou. Boj to byl tvrdý, z válečného veterána tekla krev, ale ani jeden z borců ze své cesty nehodlal ustoupit. Cenný kov si nakonec odnesl domů Vaňata.

Pozornost všech byla upřena na zápas mezi trojnásobným mistrem ČRJanem Galbavým, krásnolipským borcem a českým reprezentantem z roku 2012 a devatenáctiletým ústečákem Jakubem Spurným. Ten bojoval, seč mu síly stačily, ale na Galbavého nakonec nestačil. Ten svého soupeře v ringu téměř zničil a pojistil si tak vítězství z minulého roku.

V kategorii veteránů se předvedl Stanislav Godla, který porazil svého soupeře, domácího borce Josefa Vodaka.

Zlatým hřebem večera se pak stal zápas v kategorii supertíha + 91, v němž se utkal mistr světa z minulého roku Pavel Vojík z Lovosic a jablonecký borec, pětinásobný mistr ČR a několikanásobný mistr světa Petr Kareš. Byl to on, kdo svého soupeře pokořil.

Na žebříčku vítězů mezi týmy celého turnaje nakonec stanuly týmy KBC Krásná Lípa a Bicom Fight centrum Liberec. Zlatý, více než metr vysoký pohár však byl jen jeden, a tak trenér domácího klubu a zároveň i organizátor celého turnaje Milan Dušek gentlemansky přenechal trofej svému libereckému hostu.

Turnaj měl skvělou úroveň, hvězdné obsazení, nejen, co se týká zápasníků, ale i jejich trenérů a kvalitních rozhodčích, jako je například Jan Plaček, Pavel Kocábek, Petr Balej, hlavní rozhodčí Jan Frána. Hostem turnaje byl i předseda Českého svazu fullkontaktu Jiří Mulač.

Celkové výsledky naleznete zde http://www.csfu.cz/2013-Narodni_pohar_LK?vysledky.

Koho by zajímalo blíže v krásnolipském klubu kickboxu, nechť nahlédne na jejich stránky zde http://www.kbckrasnalipa.cz/.

Tagy