weby pro nejsevernější čechy

Šenovský řev 2018, světla a stín

V pátek 7/9/2018 se na koupališti ve Velkém Šenově uskutečnil třetí ročník hudebního festivalu Šenovský řev a mohl to být velký sukces, kdyby z lineUpu nevypadl hlavní headliner, skupina Škwor. Dříve než se budeme věnovat zbytku festivalu, zkusíme zrekonstruovat proč se to stalo a proč tady — chtě nechtě — zůstává hořká pachuť navzdory všemu, co se povedlo.

Přijet někam na festival jako novinář znamená vyfotit, poslechnout, zhodnotit a sepsat report a potom se sebrat a jet zase dál. Když ale chodíte do hospody, kde se ten festival připravuje jako štamgast, kde všechny znáte, nastává trochu problém, protože, když dojde k tomu, k čemu v Šenově došlo — nejdříve jedna kapela a potom i druhá, která měla festival korunovat a která ji měla nahradit nedorazí (Tři sestry a Škwor),  je namístě říci — bylo poněkud nešťastné, že chlapík, který festival založil a potřetí organizoval, přibral do toho letošního partnera, který se vyznačoval velkýma očima, tajnůstkařením a nakonec dost nesolidním chováním. Najednou prostě víte něco, co by novinář vědět neměl, ale stalo se. Tak teď už to víte i vy)

Horší je, že tyto podrobnosti neznal ani hlavní organizátor a výsledek, tedy Škwor nepřijede, neoznámil včas publiku. Lidsky pochopitelné, profesionálně velmi pochybené. Jestli to bude poučení pro příště nebo jestli budeme na další velký festival ve výběžku(eu) čekat až se někdo odhodlá do takového rizika znovu vstoupit, to teprve uvidíme.

Kdyby ale došlo na druhou variantu, byla by to rozhodně škoda, protože Šenovský řev měl letos parametry kvalitní akce a naplnil je vrchovatě.

Velice příjemné prostředí areálu lesního koupaliště, zázemí pro diváky, zázemí pro vystupující i lineUp mohly uspokojit skutečně všechny, kteří dorazili, a také se to stalo. Trochu problematicky mohl být vnímán fakt, že se začínalo v pátek po jedenácté dopoledne, takže třeba vystoupení skupiny Buty nemělo tu správnou atmosféru, ale i to lze pokládat za dětskou nemoc a poučení pro příště.

Takže jsme v Šenově nakonec slyšeli muzikanty v tomto pořadí:

Při vstupném dvě  stovky to nebyl zase tak špatný nákup. Počasí nebylo obzvlášť bláznivé a i když občas zapršelo, pivní stany byly schopné pojmout diváky, kterým tak hrozilo maximálně, že se utopí v podávaných nápojích.

Jak to na šenovském koupáku se můžete podívat na fotkách Jřího Fišera:

Tagy