weby pro nejsevernější čechy

Co bude po volbách s rumburskou nemocnicí? Přijďte se zeptat na předvolební debatu!

V blížících se komunálních volbách rozhodneme na další čtyři roky o tom, jak se nám bude v Rumburku (a vlastně i celém výběžku, pokud se bavíme o nemocnici) žít. Chceme se všech, kdo kandidují, zeptat, jaké mají plány. Právě proto ve spolupráci se studiem Vandej chystáme rumburskou předvolební debatu – v pondělí 1. 10. od 18:00 v Domu kultury Střelnice Rumburk.

Před minulými volbami do zastupitelstva byla atmosféra velmi vypjatá… A možná i proto vznikl nápad, že se uspořádá debata, která posléze zaznamenala mezi lidmi úspěch. Tentokrát se k tomu nikdo neměl – a tak jsme se toho ujali my.
Debaty se zúčastní lídři osmi kandidátek z devíti, pouze hnutí SPD účast pro dlouhodobou zaujatost médií odmítlo. Budete mít tedy možnost slyšet ty nejpovolanější z nejpovolanějších. A my se budeme ptát: Co je v plánu s rumburskou nemocnicí po volbách? Bude celý Rumburk (nebo i výběžek?) prohlášen za ghetto, ve kterém se nevyplácejí příspěvky na bydlení? Dokáže se malé město postarat o vysokoškolsky vzdělané lidi? A jak to strany plánují udělat s rychlostními radary?
Prostor bude samozřejmě i pro dotazy z publika, takže cokoliv vás zajímá, stačí se zeptat. Společně se studiem Vandej chystáme živý přenos, který budete moci sledovat na našem webu, a po debatě bude k dispozici také sestříhaný záznam. Průběhem akce vás bude provázet Petr Bláha, vědecký pracovník Katedry politologie a filozofie UJEP.
Tímto také děkujeme městu Rumburk za propůjčení kulturáku a grafickému studiu Prostě Q za pomoc s propagací debaty.
Takže ještě jednou: pondělí 1. 10. – 18:00 – rumburský kulturák – vstup ZDARMA!

Tagy