weby pro nejsevernější čechy

Podzimní hry 2018 – atletika

Nový (již třináctý) ročník Podzimních her začal tradičně atletikou na Městském stadionu Kotlina ve Varnsdorfu.

Několik dnů před samotnými soutěžemi pořadatelé s obavou vzhlíželi k obloze, zda se počasí aspoň trochu vylepší. Stalo se. Čtvrtek 27. září 2018 nás uvítal příjemným, pro atletiku stvořeným, počasím.

Soutěže díky vhodnému plánu rychle ubíhaly. Letošní rok byl ve znamení hodně vyrovnaných soubojů, a tak o dramata a kvalitu výsledků nebyla nouze. Vždyť v celkových výsledcích často o pořadí rozhodovaly bodíky.

I když Podzimní hry jsou týmovou soutěží, a to platí i o atletice, rádi vyzdvihneme především nové rekordy. V mladším žactvu se vyrovnaným rekordem z roku 2012 stal čas 8,2 s na 60 m Nikol Srncové ze ZŠ Edisonova. Dívky Gymnázia Rumburk zaběhly skvělý čas a posunuly hranici rekordu ve štafetě na 4 x 60 metrů na 35,1 s. Ve starším žactvu se o nové rekordy postaral Jakub Zajíček z Gymnázia Varnsdorf. Ve skoku dalekém předčil své soupeře výkonem 538 cm, v běhu na 1000 m exceloval časem 3:03,9 minuty. Všechny závodníky v jejich snaze podporovalo početné obecenstvo.

Týmové výsledky

Mladší žáci:

1. místo: Gymnázium Varnsdorf

2. místo: ZŠ Východní

3. místo: ZŠ Edisonova

Mladší žákyně:

1. místo: Gymnázium Varnsdorf

2. místo: ZŠ Edisonova

3. místo: ZŠ náměstí E. Beneše

Starší žáci:

1. místo: Gymnázium Rumburk

2. místo: Gymnázium Varnsdorf

3. místo: ZŠ Edisonova

Starší žákyně:

1. místo: Gymnázium Varnsdorf

2. místo: ZŠ náměstí E. Beneše

3. místo: Gymnázium Rumburk

Obrovské poděkování patří chlapcům z 8. A, B, kteří se na výbornou zhostili funkce pořadatelů a rozhodčích. Celou akci svou prací zaštítili tito rozhodčí: L. Kubíček, A. Ježková, Z. Barborik a V. Zemler. Neodmyslitelnou součástí her je hlasatel Z. Šimák. Hry se konají za přispění Dotačního programu Města Varnsdorf.

ZŠ náměstí Varnsdorf

Fotopoznámka – jako každý rok se snažím žádnou disciplínu nevynechat a obejít všechna stanoviště co nejvícekrát dokola, aby mi něco neuniklo, abych měl od každého alespoň kousek. A jako každý rok v podstatě marná snaha…

Něco statistik:

O něco více slov na webu ZŠ náměstí zde ->

Ostatní školy se zatím nerozhoupaly tradičně rozhoupaly se zpožděním (i když fotografy se to na ploše stadionu jen hemžilo)… Takže třeba nějaké aktualizace časem:

Gymnázium Rumburk ->

Pár foto ZŠ Východní Varnsdorf ->, text zde ->

ZŠ Edisonova Varnsdorf ->

Rok 2017 ->Rok 2016 ->, výsledky za rok 2015 ->, rok 2015 ->, rok 2012 ->

 

Tagy