weby pro nejsevernější čechy

Jiříkovská marmeliáda 2018

V rámci městské akce Jiříkovská kovadlina jsme 23. září 2018 vyhlásili výsledky 2. ročníku Marmeliády.

Cesta k tomu byla letos trochu složitější, protože 1. ročník připravil spolek Jiřík, který ale letos na jaře ukončil činnost. Proto jsem oslovil spolek Pohádkový les Jiříkov a město Jiříkov, jestli bych ve spolupráci s nimi nemohl 2. ročník vyhlásit. Domluvili jsme se a nic nebránilo tomu, aby v Jiříkovských novinách byla soutěž vyhlášena. Soutěžní vzorky nám ochotně vybírali v Klubu důchodců, kde jsme si je u paní Bálkové vyzvedli k ohodnocení.

Hodnocení proběhlo v prostorách Jiříkovských Betlémářů, kde je poctivě hodnotila porota, ve které zasedli p. Kubíčková, p. Trojovská, p. Fojtová, p. Vachta a Vojta Dvořák. Na vzorcích hodnotili chuť, konzistenci a celkový dojem. Hodnocení dvaceti vzorků porotě trvalo asi hodinu, pak se body sečetly a byla jasná nejlepší trojice. Zvítězila kombinace borůvka/hruška paní Měřičkové, druhá skončila meruňková marmeláda paní Dvořákové a třetí paní Havlůjová s kombinací bílý rybíz/rum. Paní Měřičkové byla udělena ještě speciální cena za největší počet vzorků v soutěži.

Všechny tři dámy si odnesly poukaz na konzumaci věnovaný restaurací Střelnice v Rumburku a tašku praktických věcí do kuchyně, které věnovala prodejna Ratio Rumburk s.r.o.

Moc rád bych poděkoval všem, kteří se na organizaci soutěže podíleli

Jan Dvořák

Foto zde ->

Tagy