weby pro nejsevernější čechy

Andrés Godoy a bonusy k tomu (Kytara napříč žánry 2018)

V úterý 6. listopadu 2018 na Lidovou zahradu ve Varnsdorfu přivezl Stanislav Barek jako každý rok ochutnávku z festivalu Kytara napříč žánry, letos chilského kytaristu Andrése Godoye.

Koncert plný překvapení. To, že hlavní protagonista má jen jednu ruku, to bylo známo dopředu – a asi všichni čekali, jak vlastně bude hrát. Jenže na úvod pozval po přivítání skromného počtu posluchačů na pódium Markétu Zdeňkovou, písničkářku a kytaristku. Ta přiznala, že po návštěvě jednoho z koncertů Andrése Godoye se prostě rozhodla slyšet ho znovu a tak se jen tak vypravila do Varnsdorfu. Obstarala tedy úvod, zahrála si spolu se Stanislavem Barkem, a pak dostal prostor dnešní hlavní kytarista.

Po pravdě – zíral jsem s otevřenou hubou a stejně doteď nechápu, jak může takhle hrát. Zvládal věci, na které by jiným nestačily 4 ruce. A k mé velké potěše jsem tentokrát rozuměl průvodnímu slovu – na začátek se omluvil, že jeho rodnou řečí je španělština a mluví velmi chabě anglicky. A asi právě proto jsem rozuměl každému slovu, každému vtipu.

Na závěr pak v duu se Stanislavem Barkem a nakonec bonusově všichni tři. Víc, než se dalo čekat.

Tagy