weby pro nejsevernější čechy

Házená ve Varnsdorfu

Příznivci sportu a obzvláště házené, rád bych vás seznámil se současnou situací v našem městě co se týká házené.

Tento oddíl vedený předsedou Jiřím Žďárským a hlavním trenérem Oldřichem Rybářem v současné době sdružuje mladší žáky a miniházenkáře, kteří se účastní turnajů vedených Českým svazem házené.

V kategorii Mladších žáků (žáci mladší 13 let) hráči hrají inter REGIONÁLNÍ ligu spojením tří krajů – Ústeckého, Libereckého a Hradeckého. Zde jsou vedeni ve Východní divizi, kde našimi soupeři jsou Náchod, Dvůr Králové, Jičín A B, Jablonec a Liberec. V současné době je Varnsdorf na třetím místě za Jičínem A i B. Západní divizi tvoří týmy Chomutova, Mostu, Loun, Lovosic A B, se kterou probíhají tzv. prolínací turnaje a náš tým si v celkové tabulce vede skvěle a obsazuje momentálně 6. místo.

Na závěr bych vás rád informoval o turnaji, který oddíl pořádal při příležitosti vyhlášení nejlepšího házenkáře roku 2018, kterým byl demokraticky z řad házenkářů zvolen Marek Sýkora. Zároveň probíhal turnaj miniházenkářů, kteří změřily síly s Libercem, Jabloncem a žáky ZŠ Dolní Podluží. V turnaji obsadily krásné páté místo. Zlaté medaile si odvezl tým Liberec Modří, na druhém místě skončil Jablonec a třetí byl opět Liberec Oranžoví. Turnaj probíhal v přátelském duchu, kde si děti mohly vyzkoušet sportovní disciplíny a otestovaly si svojí šikovnost i zdatnost.

Tímto bych chtěl poděkovat sponzorům a to vinotéce PIJÁNOFKA a MĚSTU VARNSDORF.

Hlavní trenér Oldřich RYBÁŘ

Tagy