weby pro nejsevernější čechy

Den otevřených dveří šluknovské radnice po komplexní rekonstrukci

Město Šluknov zrekonstruovalo v letech 2017 – 2018 v rámci komplexní rekonstrukce šluknovskou radnici, která byla v závěru roku 2018 zkolaudována a také nově vybavena.

Celý proces od zadávací studie, projektové dokumentace, přes výběrové řízení na zhotovitele, stavební povolení až po vlastní realizaci a dokončení však trval téměř sedm let.

V novodobé historii města se jednalo teprve o druhou takto rozsáhlou investiční akci v celkovém nákladu téměř 40 mil. Kč, po rekonstrukci Šluknovského zámku před deseti lety.
Všichni úředníci se museli z radnice vystěhovat a více než rok a půl pracovali z náhradních prostor městské ubytovny.

Dnes již historická budova novodobé šluknovské radnice, jejíž základní kámen byl položen v roce 1841, neboť po velkém požáru města v roce 1838 shořela původní dřevěná radnice, slouží opět veřejnosti. Radnice dnes splňuje všechny nároky na veřejnou budovu, vč. bezbariérovosti, využity byly nově i původní prostory, takže se podařilo sestěhovat všechny úředníky, vč. městské policie, do této jedné budovy a nemusí tak úřadovat z detašovaných pracovišť, nově je objekt rovněž vybaven moderními technologiemi a lepším zázemím pro občany a návštěvníky (recepce, nová čekárna, WC pro veřejnost apod.).

Šluknovská radnice pořádá ve středu 16. ledna 2019 v době od 8:00 do 11:00 a od 13:00 do 19:00 hodin den otevřených dveří s komentovanými prohlídkami všech prostor a srdečně zve veřejnost k její návštěvě. Připravena bude i výstava fotografií z průběhu rekonstrukce. Návštěvníci se v rámci prohlídek dozví zajímavé informace z průběhu rekonstrukce i vlastního fungování radnice.



Ing. Bc. Ivana Lukešová, tajemnice
Městský úřad Šluknov
nám. Míru 1, Šluknov 407 77
Tel.: 412 315 302
E-mail: lukesova@mesto-sluknov.cz
http://www.mesto-sluknov.cz

Tagy