weby pro nejsevernější čechy

Záměna v divadle

I když jsem ještě dopoledne 14. května 2013 nevěděl, zda ano či ne, nakonec jsem se večer vydal do Městského divadla ve Varnsdorfu na hru „Záměna aneb kde jsi včera byl a s kým“.
Je celá řada fotožánrů, které jsem nikdy nefotil a nejspíš ani fotit nikdy nebudu a dosud mezi ně patřilo i klasické divadlo (Sklep nebo Komici moc „normální“ nejsou). Ale nikdy neříkej nikdy, proto vybaven zapůjčenou technikou jsem nakonec usedl po domluvě s protagonisty v ředitelské lóži a pořídil následující fotoreport.

Částečně mě k přítomnosti v divadle vedl i fakt, že jsem byl zvědav, jak to vlastně s tím divadlem, diváky a dramaturgií vypadá. Po minulé sezóně to totiž vypadalo hodně zle, starší generace (opora návštěvnosti) odmítala kupovat předplatné a představení, ze kterých houfně v jejich průběhu utíkala, pomlouvala, kde se dalo i nedalo. Ostré kritice byl podroben i výběr interpretů hudebního cyklu. Zdálo se mi, že aktuální sezóna je už vcelku v pohodě a situace se uklidnila, i když ne každé představení je tak beznadějně vyprodáno jako dvě výše zmíněná. O to větší překvapení, že na posledním městském zastupitelstvu proběhla opět ostrá kritika repertoáru i vedení divadla. Ale asi jsem si vybral „špatné“ představení – cca tři čtvrtiny hlediště obsazeny, publikum reagovalo a smálo se, byť šlo o provokativní námět výměny manželek s doprovodem sem tam ostřejšího slova. Asi tak – není na světě divadlo to, jež by se zavděčilo divákům všem. Já odcházel spokojen a zjevně jsem nebyl sám.

A teď ty fotky (Mario Kubec, Hanka Čížková, Světlana Nálepková, Martin Sochor):

Tagy