weby pro nejsevernější čechy

Putování za rozhlednami v Jiříkově v roce 2019 (Český ráj)

Poměrně hodně vody již uplynulo a ač údajně nevstoupíme do stejné řeky dvakrát, sem tam se některé věci „opakují“. Spolek Jiřík už sice neexistuje, zasedací místnost Městského úřadu v Jiříkově byla obsazena pod hlavičkou spolku Pohádkový les, nic to však nemění na faktu, že ve středu 30. ledna 2019 proběhla na pozvání Jana Dvořáka další beseda s autory populárních knih o putování po rozhlednách. Číslo čtyři – Příběhy rozhleden Českého ráje.

Je mi tak trochu stydno. Předchozí tři knihy jsem přečetl, osobně navštívil mizivé procento z popsaných objektů, a pánové Marek Řeháček a Jan Pikous mezitím odchodili další várku. Nejen odchodili, ale tradičně pokud možno přespali, nafotili, popsali a to všechno nasoukali do nové knihy. Ta samozřejmě byla (spolu se staršími tituly) ke koupi, a pokud jsem si všiml, vydavatel Petr Polda musel doběhnout do auta pro další balík, aby byli uspokojeni všichni zájemci. K tomu opět bohaté občerstvení.

Mezi povídáním o putování a rozhlížení informace, že v tomhle regionu je možno se rozhlížet nejen z rozhleden, ale i skal, tudíž bude kniha o skalních vyhlídkách. Ve fázi přípravy je také kniha o Žitavě a Horní Lužici, a snad konečně dojde i na povídání o Šluknovském výběžku… Prostě je nač se stále těšit.






Tagy