weby pro nejsevernější čechy

Výprava na pomyslný matematický Mount Everest aneb Okresní kolo matematické olympiády

V úterý 9. 4. 2019 se menší skupinka neohrožených matematických badatelů ze ZŠ náměstí Varnsdorf pokusila vyšplhat až na samotný vrchol matematické hory a navíc předběhnout konkurenční týmy z jiných škol.

Pod horou jsme se náležitě rozcvičili (skládáním Rubikovy kostky), obhlédli soupeře a pak už jsme s cílem vylézt co nejvýš vyrazili ze základního tábora.

Některé trasy byly lehčí, u některých jsme se pěkně zapotili. Mnoho soupeřů nás cestou opouštělo a i my jsme věděli, že se náš tým brzy rozpadne. Jako první výškové přetížení neunesl Pavel Tran. Přeci jenom trasa pro 8. ročníky byla velmi náročná a mnoho zdatných matematických horolezců ji muselo vzdát. Nejmladší člen naší výpravy, Martin Konárek, pečlivě plánoval, síly si rozložil a vyšplhal na krásné 3. místo v kategorii 6. ročníků. A pod vrcholem hory nakonec došly síly i Daniele Zorničkové z 8. A, která ve své kategorii obsadila místo druhé!

Tak krásné výsledky jsme nečekali, žáci opravdu překvapili a udělali nám učitelům (a jistě i rodičům) velikou radost. Jen tak dál naši milí matematičtí horolezci, ukažte všem, že my se výzev nebojíme!

Jana Skořepová

ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf

Méně úspěšná, zato početnější konkurence z Rumburka ->

Tagy