weby pro nejsevernější čechy

VÍM, CO JÍM, MAMINKO, TATÍNKU! – 4. ročník

Po velikonočním odpočinku jsme v naší MŠ „ZAHRÁDKA“ uspořádali již tradiční projektový týden s názvem „Vím, co jím, maminko, tatínku!“

Předškoláci z varnsdorfských mateřských škol a přípravné třídy si u nás užili program zaměřený na cestu jídla od správného ekologického nákupu až po ekologickou likvidaci bioodpadu, ochutnávku zdravého mlsání, seznámili se s kalifornskými žížalami a tím, proč jsou pro nás tak důležité. Odnesli si také jednu svou, vlastnoručně dělanou.

Během těchto krásně prosluněných dopolední si děti z naší MŠ užívaly výlety a exkurze. Navštívily zdravý obchůdek a kavárnu Emavík, kde byl pro děti přichystán program včetně ochutnávky. Projely se na kočáře taženým koňmi, z pivovaru Kocour a prohlédly si hospodářská zvířátka v jejich areálu (děkujeme organizátorům z pivovaru za bezvadně připravenou akci).

Vrcholem zážitků byla odpolední akce „JARNÍ PIKNIK V ZAHRÁDCE“, na kterou jsme slyšeli samé kladné ohlasy, a to nás moc těší! Rodiče i široká veřejnost se zapojili do soutěže o krásné piknikové ceny a připravili nápadité, domácí, sladké i slané sendviče z čerstvých, kvalitních surovin. Rodiče říkali: „Děti se nemohly dočkat! Pozvali jsme babičku, sousedy, poseděli jsme si společně na dekách, obešli si připravená stanoviště, dobře se najedli a užívali jsme společně krásného počasí.

Gratulujeme výhercům a moc děkujeme všem zúčastněným. Je možné, že z jarního pikniku uděláme tradici.

Kolektiv MŠ Zahrádka

Foto: Eliška Šimková


Tagy