weby pro nejsevernější čechy

Varnsdorfští házenkáři se v Praze neztratili

Jak jsme již avizovali dříve, naši mladí házenkáři a házenkářky trávili Velikonoce na prestižním turnaji Prague Handball Cup.

Podpořili je i hráči týmu Slavoj Děčín a pod hlavičkou TJ SLOVAN Varnsdorf se v turnaji rozhodně neztratili. Celé akce se zúčastnilo celkem 635 týmů z celého světa a v naší kategorii ml. žáků jich bylo 90.

Náš tým bojoval velmi statečně hned od prvního hracího dne a vyhrál jak nad týmem Francie 18:16, tak i nad Chorvatskem 11:8. Poslední zápas dne s týmem Karviné byl už nad naše síly a skončil prohrou 11:19.

Druhý hrací den nám přinesl prohru s hráči ze Švédska 4:15 a pak výraznou výhru nad týmem z Vršovic 19:8. Tento výsledek nás poslal mezi 45 nejlepších týmů ve skupině, což byl pro naše házenkáře obrovský úspěch a radost z postupu si hráči i trenéři patřičně užili.

Třetí den se nám s nejlepšími týmy už tolik nevedlo. Skončilo to prohrou s Frýdkem-Místkem 6:22 a po statečném boji s týmem Řecka prohrou 13:23.

Mladí házenkáři si celý pobyt v Praze užili jak na hřištích, tak i mimo ně, protože tento turnaj se vyznačuje i spoustou jiných aktivit, jako jsou dovednostní soutěže, diskotéka, volné vstupy do muzeí, na lasergame, bowling, do jump parku a dalších.

Všem zúčastněným velice děkujeme za bojovnost a velký úspěch v prestižním turnaji. HÁZENÉ ZDAR!

Trenéři: O. Rybář, T. Jablonický


Tagy