weby pro nejsevernější čechy

51. ročník Poháru Rozhlasu – 2019

V úterý 14. května 2019 se uskutečnilo letošní okresní kolo Poháru Rozhlasu s Českou spořitelnou (Děčín, kategorie III. a IV.), tentokrát na stadionu v Rumburku.

Nic není na stálo, po letech prosportovaných ve varnsdorfské Kotlině se tahle soutěž přesunula o pár kilometrů dál. Tím pádem někdo chyběl, někdo měl naopak výhodu. Bohužel letos vůbec nevyšlo počasí (i když proti nedávnému krajskému přeboru ve vícebojích bylo vlastně parádně). I proto bylo každé čekání utrpením. A že toho čekání chvílemi bylo docela dost, některé disciplíny klouzaly v čase… Pro mne to znamenalo značnou část soutěže nakonec nevidět, protože jsem měl domluvenou další, původně navazující akci. Aspoň jsem se vyhnul předlouhému čekání na vyhlášení. Přesto jsem nafotil dost a dost, i když už mi dlouho nikdo nepomáhá.

Slovo má jedna ze zúčastněných škol:

51. ročník Poháru rozhlasu se nově konal na atletickém stadionu v Rumburku. Ač při odjezdu na tamní stadion se mohlo zdát, že počasí nám bude přát, během dopoledne nám poslední ze zmrzlých mužů ukázal svou sílu a počasí se rapidně změnilo. Naštěstí byla většina našich žáků připravena a mimo teplého oblečení měla k dispozici spoustu dek, které jim pomohly nepříznivé počasí překonat.

Výkony tak byly ovlivněny právě počasím, i přesto dle předběžných výsledků se některým z našich žáků podařilo překonat své dosavadní osobní rekordy. Ač se mohlo zdát, že „štikou“ soutěže budou starší žáci, nebylo tomu tak. Některé disciplíny se nepovedly dle jejich představ, ve štafetě na 4 x 60 m se nezdařila předávka, a tak naši borci přišli o vítězství.

Radost z medailového umístění nám však udělaly dvě kategorie – mladší žáci = 2. místo, starší žákyně 2. místo. Potěšila medailová umístění jednotlivců.

Děkujeme všem našim závodníkům, že udrželi bojovného ducha a, i přes nepřízeň počasí, neztráceli pozitivní přístup.

Ing. Petra Danková, Mgr. Lukáš Hůla – ZŠ náměstí E. Beneše, Varnsdorf

Reportáž rumburského gymnázia -> Další školy se mi ani hledat nechce, u mnohých zpravodajství stejně tak nějak „zamrzlo“.

Výsledky okresního kola za rok 2019 ->

Snad se ve fotkách najde každý, kdo o to trochu stojí:

Rok 2018 ->, rok 2017 ->, rok 2016 ->, rok 2015 ->, rok 2014 ->, rok 2013 ->

Tagy