weby pro nejsevernější čechy

Házená Varnsdorf – Závěrečný turnaj v Liberci a zhodnocení sezóny 2018/2019 inter regionální ligy mladších žáků

Rád bych vám sdělil, jak si naši mladí házenkáři vedli na posledním turnaji v Liberci.

Jako sedm statečných vyráželi 25. 5. 2019 do Liberce i s nejmladší házenkářkou Zuzkou Kynčlovou. Zranění a nemoc se bohužel podepsala na našem týmu, o to větší bylo odhodlání sebrat soupeřům body a udržet v tabulce skvělé 6. místo. Tentokrát jsme změřili síly s týmy Jičínem B (prohra 9:16), Náchodem (remíza 14:14), Chomutovem (výhra 19:13) a na závěr prohráli s Jičínem A (prohra 7:28). Tímto děkuji a zároveň mají můj obdiv hráči: Tomáš Halba (tento turnaj jako brankář), Lukáš Rybář, Václav Tillner, Marek Sýkora, Jan Schlejer, Čeněk Steinbach a v neposlední řadě již zmiňovaná Zuzka Kynčlová. Turnaje totiž odehráli bez střídání.

Jak už jsem v předchozích článcích zmiňoval, Varnsdorfský tým se drží v tabulce ve vyšších patrech a zřejmě nám to ani nikdo nepřekazí. Pokud se dohraje závěrečný turnaj v Mostě bez velkých překvapení, tak nás už hůře než sedmá příčka nemine. Rozhodně se jedná o jeden z mála skvělých výsledků varnsdorfských házenkářů v této kategorii.

Musím jako trenér uznat, že vytrvalost, píle a odhodlání se nám po čtyřech letech poctivé práce začala vyplácet a z každého turnaje jsme schopni si odvést body. Především musím vyzdvihnout skvělou práci brankaře Jana Fiegra, který skutečně odvedl v některých pasážích obdivuhodné výkony. Dále se nám podařilo vytvořit skvělou partu hráčů, kteří mají chuť vyhrávat a zároveň i statečně přijímají porážky, které je povzbuzují do další tvrdé práce. Určitě se zde tvoří házenkářský vyspělý tým, který bude konkurenceschopný i těm nejlepším.

V příštím roce nás čeká postup do vyšší kategorie, kde se určitě projeví fyzická převaha starších hráčů. O to více se však projeví technická vyspělost některých hráčů, který již v současné době reprezentují výběr Ústeckého kraje v REGIONÁLNÍM HÁZENKÁŘSKÉM CENTRU.

Na závěr bych chtěl vyzvat Varnsdorfské děti ročník 2006, 2007 a mladší – pokud máte chuť sportovat, nebojte se přijít mezi nás. Nebudu skrývat existenční potíže vzhledem k nízkému počtu hráčů. Házená je atletika s míčem a pokud vám nevadí pohyb, jste vítáni.

http://hazena.tjslovanvarnsdorf.cz

Hlavní trenér Oldřich Rybář

Tagy