weby pro nejsevernější čechy

16. Muzejní noc v České Lípě / Tajnosti muzea

V pořadí již šestnáctá muzejní noc ve Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě se uskuteční v sobotu 8. června 2019, tentokrát s tematikou zajímavostí z depozitářů.

Muzeum se touto akcí tradičně zapojuje do celorepublikového Festivalu muzejních nocí pořádaného Asociací muzeí a galerií ČR.

I letos je pro návštěvníky připravena večerní prohlídka expozic a výstavních prostor. Zároveň budete moci nahlédnout pod ruce odborných pracovníků, kteří na několika stanovištích představí svoji práci a hlavně nabídnou zajímavosti a tajnosti ze svých depozitářů. Čekává Vás ale i mnoho dalšího.

Ve stálých expozicích muzea chystáme ve spolupráci s divadlem HRAjeto mimořádné oživení expozic, což bude jistě zajímavé nejen pro děti, ale i dospělé. V galerii si mohou malí i velcí návštěvníci poslechnout od 21.00 pohádku divadla Koloběžka. Nebudou chybět tvůrčí dílny pro děti, malování na obličej, ale také pestré občerstvení.

Během večera se představí několik dalších profesionálních i neprofesionálních souborů a umělců. V klášterní zahradě se můžete těšit na kankánové taneční představení pražské skupiny Siderea. Zazní také hudba skupiny Time Reborn a celým večerem nás budou provázet různá vystoupení žáků ZUŠ Česká Lípa, která je již tradičním partnerem muzejní noci. Do tmy zahalenou klášterní zahradu pak v závěru rozzáří poprvé světelná UV show v amfiteátru muzea a celý muzejní večer završí od 23.00 vystoupení Jazzové Farmy ze ZUŠ Česká Lípa.

S platnou vstupenkou z muzejní noci můžete v těchto večerních hodinách navštívit i Šatlavu – archeologické muzeum Českolipska, kde bude připraveno promítání či tvůrčí dílna.

S pozdravem a přáním pěkného dne

Jana Jermanová Jakubská

vedoucí oddělení výstav, výchovy, propagace a galerie – Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě

Nám. Osvobození 297/1, 470 01 Česká Lípa

Tel.: 487 824 145, 702 000 096

www.muzeumcl.cz

Tagy