weby pro nejsevernější čechy

Letní sportovní hry (olympiáda) – 2. stupeň základních škol – malá kopaná + přehazovaná 2019

Podtrženo, sečteno – celkové výsledky olympiády pro druhý stupeň ZŠ (čtvrtek 13. června 2019).

DÍVKY:
1. MÍSTO: GYMNÁZIUM VARNSDORF
2. MÍSTO: GYMNÁZIUM RUMBURK
3. MÍSTO: ZŠ VARNSDORF, NÁM. E. BENEŠE
4. MÍSTO: ZŠ VARNSDORF, EDISONOVA

CHLAPCI:
1. MÍSTO: ZŠ VARNSDORF, NÁM. E. BENEŠE
2. MÍSTO: ZŠ VARNSDORF, EDISONOVA
3. MÍSTO: GYMNÁZIUM VARNSDORF
4. MÍSTO: GYMNÁZIUM RUMBURK

FANTAZIE (MALÁ KOPANÁ)

Ve čtvrtek na travnatém hřišti u sportovní haly excelovali v malé kopané hráči ZŠ náměstí E. Beneše. V průběhu turnaje nedali nikomu šanci a po zásluze a jednoznačně zvítězili. Hrálo se dvoukolovým systémem, přičemž každý zápas se započítával do bodového hodnocení. Od prvního zápasu jsme předváděli hbitý a rychlý výkon, od druhého se přidal i kolektivní duch.

Výsledky z našeho pohledu:

G RBK: 3 : 0 (Pavel Tran – 2, Petr Tran – 1), jednoznačné utkání, hrálo se v podstatě na jednu branku
G VDF: 4 : 0 (Pavel Tran a Petr Tran – 2), obdobné utkání
ZŠ EDI: 2 : 0 (Pavel Tran – 2), ambiciózní soupeř, který však nesplnil předpoklady
G RBK: 5 : 0 (Pavel Tran a David Grafek – 2, Funda – 1), výše skóre byla otázkou času, soupeř působil odevzdaným dojmem
G VDF: 3 : 1 (Šimon Vencl – 2, Petr Tran – 1), chvilka nepozornosti nás stála branku, jinak opět jednoznačné utkání
ZŠ EDI: 1 : 1 (Pavel Tran – 1), soupeř „zvednul“ hlavu, za stavu 0 : 1 udělal hrubou chybu, při jeho dalších šancích se zaskvěl brankář Dominik Gerhát

Výsledkový servis:

Soupiska ZŠ nám. E. Beneše:

Dominik Gerhát (G) – Lukáš Funda, Petr Tran, Šimon Vencl – Salvador Tomek, David Grafek – Pavel Tran (C) – Lukáš Rybář, Nicolas Krupička

PŘEHAZOVANÁ

Děvčata měla těžkou úlohu. Potajmu si určitě myslela na lepší umístění. V průběhu turnaje se však zranila nejlepší hráčka na síti – Eliška Přerovská. I tak dívky zabojovaly, zápasy o umístění byly vyrovnané, jejich bojovný výkon stačil na 3. místo.

Soupiska:

E. Přerovská, E. Mendelová, S. Krulišová, L. Hasaniová, K. Němečková, A. Litavová – A. Doležalová, A. Bafiová, S. Vodičková a J. Švirbelová

PLAVÁNÍ

Z mého pohledu největší překvapení. Druhá místa v obou kategoriích jsou obrovským úspěchem a příslibem do dalšího roku. Hlavně však napomohla k celkovému umístění, především chlapců.

Soupiska:

Chlapci: M. Hocko, P. Kostlán, O. Portl, M. Ježek
Dívky: A. Alija, M. Bártová, L. Schusová, K. Rokická, E. Myslivcová

VZ, ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf

Foto malá kopaná, přehazovaná + závěrečné vyhodnocení, plavání v samostatném článku ->

Fotovýběr ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf z celých her ->

Info gymnázia Rumburk o průběhu celých her -> (o fotkách se mi psát nechce, protože to, co je v článku, se označení foto vzpírá)

Od úterý 11. 6. do čtvrtka 13. 6. se ve Varnsdorfu konala Olympiáda základních škol a víceletých gymnázií, které se účastnili i studenti našeho gymnázia.

Úterý bylo ve znamení florbalu. Turnaj probíhal ve sportovní hale a ta vždy slibuje profesionální hrací plochu. Naše družstvo dívek využilo svou přípravu ve florbalovém kroužku a sehraný tým obsadil krásné první místo. Ani chlapci nezůstali pozadu a skončili třetí, kdy jim jen díky horšímu skóre těsně uniklo místo druhé.

Na stejném sportovišti jsme se sešli i ve středu, tentokrát při basketbalu. Ten byl ve znamení sbírání zkušeností a plánů na příští školní rok, jak naše herní basketbalové dovednosti zlepšit. Obě družstva, jak dívek, tak chlapců obsadila nepopulární čtvrté místo.

Poslední den soutěží se konal na dvou sportovištích zároveň a to v plaveckém bazénu a na venkovním hřišti u sportovní haly. Plavání, přehazovaná i fotbal slibovali na čtvrtek pestrý výběr. V plaveckých soutěžích dívky i chlapci vybojovali shodně třetí místa a i přes malou účast plavců „profesionálů“, plavali se vší snahou a nevelkou ztrátou.

Přehazovaná dívek nabídla napětí až do poslední chvíle, kdy jsme na vítězné družstvo varnsdorfských gymnazistek ztratili pouze v rozdílu skóre na vítězné míče. Druhé místo nás ale také velmi potěšilo.

Fotbal chlapců byl ve znamení „klouzání“ na mokré trávě. Naše družstvo (bez kopaček) obsadilo čtvrté místo, nasbíralo zkušenosti a užilo si hru.

V celkovém hodnocení nakonec dívky vybojovali 2. a chlapci 4. místo.

Všem zúčastněným jmenovitě děkujeme:

1. A
Zeliesková, Kousal, Tomáš Vu

2. A
Mänzelová, Phamová, Tran Thuy Nhi, Quynh Chi, Vápeníková, Mazurová, Šulcová, Švitorková, Tlapáková, Tichý, Warlop, Pokorný

4. A
Nedvídková, Kaštánková, Šmejcová, Krákorová, Coblová, Černá, Zajícová, Kelucová, Kvízová, Tomáš Pham, Adam Vinh, Votoček, Bříza, Černý, Slavík, Kováč, Kudláček, Marini

Kateřina Nováková, Kamila Veselá

Tagy