weby pro nejsevernější čechy

Akademie ZŠ Náměstí E. Beneše 2019

V Městském divadle ve Varnsdorfu se v úterý 25. června 2019 konala tradiční „Školní akademie“ ZŠ Náměstí E. Beneše.

Školní akademie. Od prvopočátku pořádání této akce na závěr školního roku mám pocit, že v našich žácích a pedagozích dříme neskutečný potenciál. Vystoupení co vystoupení má svůj náboj, svůj smysl, svoji originalitu. A každý rok jsem překvapen něčím novým, neotřelým.

Nejinak tomu bylo i letos. Po 15. hodině se začali do divadla trousit první návštěvníci. Zhlédli výstavky, výrobky, něco zakoupili a očekávali na vstup do hlediště. Pozor – první zvonění, vzápětí druhé a třetí. A již to začíná.

Úvodní scénka ze žákovské lavice, navození akademie. Následuje „Cirkus“, „Reklama“, žáci 3. B zazpívají typickou píseň „My jsme žáci 3. B“. Něco z přírodopisu a anatomie – „Mozek“. Následuje promítání o šikaně a kyberšikaně. Na scénu vstupuje 5. A s vrtačkami v rukou a s písní „Vidiak ryl by rýhy do spár“. Píseň o krokodýlovi má své kouzlo v tom, že žáci nepotřebují doprovodnou hudbu, vystačí si sami. Třída 1. A, B vystupuje za doprovodu bubnů a tančí ve stylu „Afrika“. Návrat do minulosti – spartakiáda, ale také současnost „Já chci žít non stop“ – to jsou naše „Poupátka“. Závěr obstarává „Just dance“ třídy 5. B. Skvělé! Již nyní se těším na školní akademii 2020.

Václav Zemler

Rok 2018 ->, rok 2017 ->, rok 2016 ->, rok 2015 ->, rok 2014 ->, rok 2013 ->, rok 2012 ->

Tagy